En Sıcak Konular

Milli Savunma Bakanı niçin susuyor?

16 Ekim 2008 16:20 tsi
Milli Savunma Bakanı niçin susuyor? Yargıçlar ve savcılar birliği başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu çürük mü, değil mi? Son haftaların en çok tartışılan konularından biri bu.

Ne var ki; Eminağaoğlu'nun çürük raporu hala kamuoyunun gözünde netlik kazanmadı.

Halkı aydınlatmak konusunda tek yetlkili olan Milli Savunma Bakanı'ndan ise ısrarla ses çıkmıyor.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkındaki sahte çürük raporu iddiaları, bir türlü gündemden düşmüyor.


Eminağaoğlu, hakkında çıkan sahte çürük raporu iddiasını sert bir dille eleştirmiş ve olayı basit daktilo hataları olarak açıklamıştı. Ancak açıklama kamuoyunu tatmin etmedi. Eminağaoğlu, uzayan tartışmaların sonunda çareyi GATA'da muayene olmakta bulmuştu.

EMİNAĞAOĞLU'NA KOLAY RAPOR

Eminağaoğlu'na özel muamele yapılmış ve hastane bahçesinde bir Tuğgeneral tarafından karşılanmıştı. Normal şartlarda çürük raporu almak için bin bir türlü formaliteden geçilmesine rağmen, Eminağaoğlu istediği raporu bir çırpıda alıvermişti. Bu sürede hep sessiz kalan Milli Savunma Bakanlığı ise işte tam bu noktada devreye girmişti.


GATA'nın muayene sonunda yeni bir çürük raporu vermemesi, kuşkuyla karşılanmıştı. Ancak Milli Savunma Bakanlığı, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada Eminağaoğlu'na 1988 yılında verilen çürük raporunun doğru olduğunu açıkladı. Böylece tartışmalar bir noktaya gelmişti.

GATA RAPORU TARTIŞILIYOR

Ancak kısa bir süre sonra sahte çürük raporu yeniden tartışılmaya başlandı. Çünkü, GATA'nın muayene sonuçları basında yer aldı ve bu sonuçlar, Eminağoğlu'nun çürük olduğu iddiasını çürütüyordu. Hastanede yapılan tetkikler, Eminağaoğlu'nun askerliğe mani bir rahatsızlığı yok diyordu.

Eminağaoğlu, bu iddialar üzerine, "bazı tetkikler cımbızla çekilip raporun aksi yönde kanaat oluşturulmaya çalışılıyor" dese de kafalardaki soru işaretlerini gideremedi. Tartışmanın ilk bölümünde sessiz kalmayı tercih eden Milli Savunma Bakanlığı, tartışmanın yeni bölümünde de sessizliğini koruyor. Birbiri ardına gelen farklı açıklamalardaki çelişkileri giderecek ve soru işaretlerini silecek olan makam Milli Savunma Bakanlığı. Bu gerçeğe rağmen kamuoyu bakandan beklediği cevabı alamıyor.

samanyolu haber



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs