En Sıcak Konular

SHP kapatılacak mı?

16 Ekim 2008 14:20 tsi
Ankara'da yerel seçim havası erken başladı. AK Parti, CHP ve SHP'den karşılıklı açıklamalar geliyor. Karayalçın partiyi kapatıp CHP'ye mi gidecek?

KARAYALÇIN: SHP'NİN KURUMSAL KİMLİĞİ DEVAM EDECEKTİR, 15 EKİM'DE ANKARA'DA BAŞLAYAN SÜREÇ BAŞARIYLA SONUÇLANACAKTIR

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin kapatılmayacağını, kurumsal kimliğinin devam edeceğini belirterek, dün Ankara'da başlayan sürecin başarıyla sonuçlanacağını belirtti.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile dün yaptığı görüşmenin, önceki yıllardaki birliktelik arayışlarından farklı değerlendirilmesini istedi.

Eski yıllarda kullanılan sözcüklere, kavramlara takılmadan, yeni bir anlayışla, yeni bir yaklaşımla bu noktaya gelindiğini belirten SHP Genel Başkanı Karayalçın, şöyle devam etti:

''Ne SHP'nin kapatılması söz konusudur ne de görüşmemizde böyle bir konu gündeme gelmiştir. SHP'nin kurumsal kimliği devam edecektir ve 15 Ekim 2008'de Ankara'da başlayan süreç başarıyla sonuçlanacaktır.''

ÖZYÜREK:-YEREL SEÇİMLER İÇİN YASAL SÜREÇ BAŞLADIĞINDA KARAYALÇIN PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK CHP'DEN ADAY OLACAKTIR

CHP Genel Saymanı ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Sözcüsü Mustafa Özyürek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın yerel seçimlerle ilgili yasal süreç başladığında partisinden istifa ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olacağını söyledi.

Özyürek, AA muhabirinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın dün yaptığı görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Görüşmede yerel seçimler ve Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunun değerlendirildiğine dikkati çeken Özyürek, önümüzdeki sürece ilişkin şunları söyledi:

''Biz SHP'nin kapatılmasını falan talep etmedik. Önemli olan Sayın Karayalçın'ın CHP'den aday olması ve onun adaylığı etrafında AKP karşısındaki bütün kesimlerin birlikteliğinin sağlanmasıdır. Karayalçın'ın adaylığının bunu sağlayacağı anlaşılıyor. SHP'nin kapatılması, bir anlamda kurumsal birleşme söz konusu değil. Sayın Karayalçın, seçim kanunlarının da zorunlu kıldığı gibi yasal süreç başladığında partisinden istifa ederek CHP'den aday olacaktır.''

Sürecin devamında iki parti arasında kurumsal birleşmenin gündeme gelip gelmeyeceğine yönelik soru üzerine Özyürek, ''Kurumsal birliktelik konusu daha iddialı ve önemli bir proje. Böyle bir proje daha zaman alıcı ve daha çok çaba göstermeyi gerektiriyor. Şimdi önümüzdeki sorunu, Ankara ile ilgili sorunu çözmek istiyoruz'' yanıtını verdi.

Özyürek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuyla ilgili açıklamalarına da tepki göstererek, ''Çok yakışıksız suçlamalar yapıyor. Gökçek'in üslubunu zaten biliyoruz, sürekli kavgadan yana. Ancak polemiklerle bir yere varılamaz'' dedi.

Murat Karayalçın'ın toplumun yakından tanıdığı bir isim olduğuna işaret eden Özyürek, ''SHP'nin 2004'teki seçim işbirliğini öne sürerek Karayalçın'ın bölücülerle yan yana olduğuna ilişkin suçlamalar, olsa olsa Melih Gökçek'e yakışan suçlamalardır. İnsaf sahibi herkes Karayalçın'ın Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden yana olan cumhuriyet aydını olduğunu bilir. Onu, bölücü terör örgütüyle yan yana göstermek insafsızlıktır. Kendisi ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olduğunu her zaman söylemiştir'' diye konuştu.

CHP ANKARA İL BAŞKANI ÇATAK: ''GÖKÇEK'İN SENARYOLARI ORTAK AKILLA OLUŞAN BİRLİKTELİĞİN GERÇEKLEŞMESİNE ENGEL OLAMAMIŞTIR

CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın bir araya gelmesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ''korkusu ve telaşının tepkiye dönüştüğünü'' ileri sürerek, ''Gökçek'in senaryoları ortak akılla oluşan birlikteliğin gerçekleşmesine engel olamamıştır. Bu birliktelik, iftiralarla yıkılmayacaktır'' dedi.

Çatak, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, bir süredir ''siyasi parti yöneticisi, sözcüsü gibi medya karşısında olduğunu, siyasi spekülasyonlar yaptığını'' öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın bir araya gelmesinden sonra Gökçek'in ''korkusu ve telaşının tepkiye dönüştüğünü'' öne süren Çatak, Gökçek'in, CHP ve Karayalçın hakkında ''akla ziyan beyanlarda bulunduğunu'' savundu. 

Çatak, ''Gökçek'in senaryoları ortak akılla oluşan birlikteliğin gerçekleşmesine engel olamamıştır. Bu birliktelik, iftiralarla yıkılmayacaktır'' ifadesini kullandı.

aa



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,575 µs