'bağır' diyen kadın kim? | " /> 'bağır' diyen kadın kim? | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'a 'bağır' diyen kadın kim?

16 Ekim 2008 14:07 tsi
Başbuğ'a 'bağır' diyen kadın kim? Org. Başbuğ'u bağırarak konuşmaya ikna eden ve buna övgüler dizen "kadın" kim?

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un kendi üslubunun dışına çıkarak “bağırarak” yaptığı konuşma yankılanmaya devam ediyor.

Geçmişte bir kere bile böyle konuşmayan Org. Başbuğ’un seçtiği üslup kendisine yakın olan gazeteciler ve yazarlar tarafından bile açıkça yadırgandı.

Peki Org. Başbuğ’un bu üslubu seçmesinde kendisini yönlendiren kimdi?

Bilindiği gibi Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un kişisel iletişim danışmanlığını Nuran Yıldız yapıyor. Yıldız ve Org. Başbuğ sık sık hem Başbuğ’un kişisel medya ilişkileri hem de Genelkurmay’ın medya ilişkileri üzerinde görüşüyorlar.

Bu görüşmelerden çıkan sonuçlar doğrultusunda Org. Başbuğ göreve gelir gelmez medyayla ilişkilerde bir takım yeni düzenlemeler yapmıştı.

Org. Başbuğ üzerinde bu denli etkili olan Yıldız’ın, komutanın dünkü bağırarak yaptığı konuşması üzerinde etkisi var mıydı?

Bu soru bizzat Nuran Yıldız’ın Habertürk’te satırlarıyla açıklığa kavuştu.

Bakın Nuran Yıldız ne diyor:

“Kaç kez medyanın kudretli genel yayın yönetmenleri çağrılmış, anlatılmış bir bir? Kaç kez Ankara Temsilcileri çağrılmış, konuşulmuş? Benim saydığım bir ayda en az 3 kez Genelkurmay Başkanı ve İkinci Başkanı düzeyinde anlatılmış dönen dolaplar, çevrilen oyunlar. Olmamış.

Hani derler ya kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir diye, tam öyle. Sanki herkesin kulaklarının duyması, gözlerinin görmesi için birinin bağırması gerekiyor. Ne hazin bir durum.

Medya yöneticilerinin, sermayenin, televizyon entelektüelinin öyle dolu ki gözleri kendi görüntüleriyle, öyle dolu ki kulakları kendi sesleriyle, bağırmazsan duyulmuyor.”

Bu satırların yazarının Org. Başbuğ’un kişisel iletişim danışmanı olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Yıldız’ın Başbuğ’un bağırarak konuşmasını açıklamasını, gerekçelendirmesini ve desteklemesini bu satırlardan açıkça görüyoruz.

Yıldız bağırma taktiğini önerirken ve överken, Genelkurmay Başkanı’na çok yakın isimlerden olan Murat Yetkin ise tam tersi şeyler söylüyor:

“….Bu, kalpleri ve kafaları kazanmaya yardımcı olacak bir görüntü değildi. Bu, ‘asimetrik savaşta komutan, siyasiler ve medya ile tartışmaktan kaçınmalı’ yolundaki doktrine uygun bir söylem de değildi.”

Org. Başbuğ’un düşündüğü “kalpleri ve kafaları kazanma” stratejisi Nuran Yıldız’ın bağırmayı övücü yaklaşımıyla ne kadar başarılı olur?



Bu haber 1,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs