En Sıcak Konular

Radikal yazarının yakaladığı ilginç detay

16 Ekim 2008 13:35 tsi
Radikal yazarının yakaladığı ilginç detay Radikal yazarı Murat Yetkin,dün yapılan birkaç açıklamadan yola çıkarak gözden kaçan çok önemli ayrıntıyı yakaladı.

İşte Murat Yetkin'in polis ve hükümetin dün çok başarılı biçimde yaptığı, ama Genelkurmay'ın başaramadığı medya operasyonuyla ilgili çok çarpıcı yazısının satırbaşları:

* Dünkü açıklamaya kadar medya ve kamuoyunda var olan İlker Başbuğ görüntüsünden farklı bir İlker Başbuğ vardı milyonlarca vatandaşın ve mutlaka PKK’lıların da izlediği ekranlarda.

* Genelkurmay Başkanı’nın tepki göstermek için çok haklı nedenleri olabilir; başında bulunduğu TSK’nın hukuk ve itibarını korumak durumundadır. Ama Başbuğ, medya ve kamuoyuna belki astlarına dahi hitap etmeyeceği bir üslupla hitap etti. Olmadı. Üslubu hayal kırıklığına neden oldu.

* Bu, kalpleri ve kafaları kazanmaya yardımcı olacak bir görüntü değildi. Bu, ‘asimetrik savaşta komutan, siyasiler ve medya ile tartışmaktan kaçınmalı’ yolundaki doktrine uygun bir söylem de değildi.

Başbuğ’un açıklamalarından hemen önce, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir basın toplantısıyla İstanbul’da eylem yapamadan yakalanan PKK intihar bombacısı ve onun Van ve diğer yerlerde yakalanan yönlendirici ve yardımcıları hakkında bilgi verdi. Polisin militanı nasıl günlerce görüntülü olarak takip ettiği ve kanlı sonucuna ulaşmasını engellediği anlatıldı. Belki de polisin elindeki istihbaratı iyi değerlendirdiği mesajının altı çizilmek istiyordu. Bu başarılı bir medya adımıydı, çünkü içinde somut bilgi vardı.

* Başbuğ’un basın toplantısından hemen sonra da Meclis’te Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin konuştu. Engin Çeber’in İstanbul, Metris Cezaevi’nde dövülerek öldürüldüğünü kabul eden ve (Türkiye’de ilk olumlu örnek olarak) bu yüzden devlet adına özür dileyerek uygar bir adım atan Şahin, bir olumlu hareket daha yaptı. İşkence sonucu ölüm iddiasını kamuoyuna duyurup yetkilileri harekete geçmeye zorladığı için medyayı övdü. Aylardır medya ile kavga eden AK Parti hükümetinin bu olumlu tutum değişikliği de anlamlıydı.

MURAT YETKİN/RADİKAL



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs