En Sıcak Konular

İngiliz gazetesinin Başbuğ yorumu

16 Ekim 2008 11:55 tsi
İngiliz gazetesinin Başbuğ yorumu Financial Times Başbuğ'un sert çıkışını yazdı

Financial Times'tan İlker Başbuğ yorumu  16 Ekim 2008 Perşembe, 11:37 DÜNYAGenelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tartışma yaratan son açıklamaları, yabancı basının da dikkatini çekti. Financial Times gazetesi “Türk ordusu, medyanın iddialarını kınadı” derken, Başbuğ’un, “Sızdırılmış belgelerin yayınlanması ve ordunun hatalarının 17 askerin ölmesine katkıda bulunduğu iddiaları üzerine medyaya çattığı”nı yazdı.

İngiliz gazetesi Financial Times, Ankara kaynaklı, Delphine Strauss imzasını taşıyan haberde “Türk ordusu, medyanın iddialarını kınadı” başlığını kullandı. Gazete şunları yazdı:

“Türkiye’nin ordu komutanı, bir gazetenin sızdırılmış belgelerini yayımlaması ve ordunun hatalarının, Kürt asileriyle çatışmalarda 17 askerinin ölmesine katkıda bulunduğunu öne sürmesi üzerine medyaya çattı.

Türkiye’nin ordusunun yeterliliği, çok ender sorgulanıyor. Siyasetteki etkinliği - ki seçilmiş liderleri iktidardan uzaklaştırmak için 50 yılda dört defa müdahale etti – kamu düzenin garantörü olduğu yolundaki yaygın inancına dayanıyor.”

Ancak gazete, son yılların PKK’nın gerçekleştirdiği en kanlı saldırısı olarak nitelendirdiği Aktütün eyleminin eleştirilere neden olduğu ve ordunun “savunma pozisyonu”na geçmesine yol açtığı yorumunu yaptı.

Orgeneral Başbuğ’un açıklamalarına dikkat çekildiği haberde Başbuğ’un belge sızdıranlar ve yayınlayanlar hakkında yasal işlemlerle “tehdit ettiği”ni yazdı.

Financial Times, Başbuğ’un eleştirilerin özellikle ordunun PKK’nın saldırı hazırladığı uyarılarını göz ardı ettiğini iddia eden “provokatif” gazeteye yönelik olduğunu da öne sürdü.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun golf oynarken görüntülenmesi konusuna da değinen gazete, ordunun, zaten “Hava Kuvvetleri Komutanı’nın, binlerce insanının sokaklara dökülmesi vesilesi olan, ölen askerlerin cenaze törenine katılmak yerine golf oynadığını gösteren fotoğrafların yayınlanması üzerine yaşanan halka ilişkiler felaketini kontrol altına almak için mücadele ettiği”ni de yazdı. -Star-



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs