Sağlıkta devrim! Kanserli hastaya ücretsiz tedavi! | " /> Sağlıkta devrim! Kanserli hastaya ücretsiz tedavi! | "/>

En Sıcak Konular

Sağlıkta devrim! Kanserli hastaya ücretsiz tedavi!

16 Ekim 2008 10:03 tsi
Sağlıkta devrim! Kanserli hastaya ücretsiz tedavi! Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane kuyruklarında perişan olan vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

Organ nakli ve kalp ameliyatı da parasız olacak...
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser için özel hastanelerde vatandaşın 5 kuruş ödemeden tedavi olacağını açıkladı.

Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği 6. Kongresi'ne katılmak için Erzurum'a giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane kuyruklarında perişan olan vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

Bakan Akdağ, özel hastanelerde yapılacak organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için bir düzenleme yaptıklarını belirterek, ''Organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için vatandaşlar tarafından hiç para ödenmeyecek. Kuralı böyle koyuyoruz'' dedi. Organ nakli konusunun Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Akdağ, sağlıkta dönüşüm kapsamında organ nakli ile ilgili yapılan çalışmaların arttığını belirtti. Akdağ, ''2002'de bir yılda yapılan kalp nakli sayısı 20'lerde iken son yıl bu 60'lara çıktı. Karaciğer ve böbrek nakillerinde de bu oran böyledir'' diye konuştu.

HASTANELERLE GÖRÜŞTÜK

 Özel hastanelerde yapılacak kalp ameliyatı, organ nakli ve kanser tedavileri için bir düzenlemeye gideceklerini bildiren Akdağ, şöyle devam etti: ''Organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için vatandaşlar tarafından hiç para ödenmeyecek. Kuralı öyle koyuyoruz. Özel sektörden hizmet alma konusunda 30 liralık tedavi için cebinizden 10 lira ödeyebilirsiniz. Bunlar imkan dahilinde olabilir ama organ nakli için 20 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin ödemeyi vatandaşımızın yüzde 95'i yapamaz."

Masrafı yüksek ve vatandaş için kaçınılmaz hizmetlerin 5 kuruş alınmadan yapılacağını söyleyen Bakan, "Organ naklini gerçekleştiren iki özel hastane ve iki vakıf üniversitesi yöneticileriyle görüştüm. Prensiplerimizi onlara açıkça anlattım. Sosyal Güvenlik Kurumumuzla bunu nihayete erdireceğiz. Organ nakli yaptıracak vatandaşlarımızın ceplerinden para vermesini kabul etmiyoruz, edemiyoruz. Sadece parası olan organ nakli yaptırabiliri ortadan kaldırıyoruz" dedi.

bugün



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs