Milliler Estonya duvarını aşamadı! | " /> Milliler Estonya duvarını aşamadı! | "/>

En Sıcak Konular

Milliler Estonya duvarını aşamadı!

15 Ekim 2008 23:24 tsi
Milliler Estonya duvarını aşamadı!
Estonya deplasmanına mutlak galibiyet için giden Millilerimiz rakip savunmayı aşamadı. Hayati değerde 2 puan bıraktı.

ESTONYA : 0-0 :TÜRKİYE

Futbolda 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki Estonya'ya konuk olan Ay-Yıldızlı ekibimiz yakaladığı net fırsatlardan sonuç çıkartamayınca 0-0'lık eşitlikle 1 puana razı oldu.

Stat: Le Coq Arena
Hakemler: Robert Malek, Krysztof Myrmus, Konrad Sapela (Polonya)

Estonya: Londak, Şişov, Barengrub, Piiroja, Kruglov, Vunk, Dmitrijev, Klavan, Vassiljev, Oper, Voskoboinikov

Türkiye: Volkan Demirel, Servet, Hakan Balta, İbrahim Kaş, Sabri, Arda, Aurelio, Kazım, Halil, Ayhan, Nuri

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Ay-Yıldızlı ekibimiz başladı... Millilerimiz'e başarılar diliyoruz...

1. dakika. Maçtaki ilk şut Estonya'dan geldi. Savunmamızın uzaklaştırdığı topu Klavan uzaktan kalemize gönderdi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

3. dakika. Millilerimiz sağ kanattan rakip kaleye sokuldu. Sabri'nin ceza sahasına gönderdiği ortayı Estonya savunması kafayla karşıladı. Dönen topta İbrahim Kaş rakibine faul yaptı.

4. dakika. Estonya sağ kanattan yarı sahamıza hızlı geldi.  Vassiljev ceza sahasına hareketlenen Voskoboinikov'a yerden pasını çıkartmak istedi. İsabetsiz giden orta Kalei Volkan'ın ellerinde kaldı.

6. dakika. İlk dakikalarda Millilerimiz topa hakim olmayı başarabilmiş değil. Estonya gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor.

8. dakika. Millilerimiz'in atağında Sabri sağ kanatta topla buluştu. Sabri önündeki boşluğu değerlendirip kaleyi denedi. Bu futbolcunun şutunda savunmadan seken top kornere çıktı.

9. dakika. Millilerimiz sol kanattan Arda ile köşe vuruşu kullandı. Estonya savunması topu kafayla uzaklaştırdı. Dönen topu Sabri sol çarprazdan kaleye gönderdi. İsabetsiz giden meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta çıktı.

11. dakika. Estonya sol kanattan serbest vuruş kazandı. Kruglov'un kullandığı serbest vuruşta Nuri Şahin topu uzaklaştırdı.

12. dakika. Estonya yarı sahamızda baskı yapıyor. Millilerimiz henüz istediği futbolu sahaya yansıtabilmiş değil.

13. dakika. Estonya savunması kalecisine tehlikeli bir geri pası gönderdi. Halil bu pozisyonda hareketlenmekte geç kaldı. Kaleci  Londak'ta topu ceza sahası önündeki arkadaşına bırakmak isterken kötü bir  pas gönderdi. Halil önünden geçen topa dokunamadı.

15. dakika. Millilerimiz sol kanattan rakip ceza sahasına Arda ile etkili sokuldu. Ön direğe gelen ortayı Estonya savunması son anda kafayı dokunarak kornere çeldi. Köşe vuruşundan sonuç gelmedi.

16. dakika. Millilerimiz sol kanattan baskı ile top kaptı. Arda'nın pasıyla ceza sahasına sokulmak isteyen Halil rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu ekibimize verdi.

17. dakika. Millilerimiz'de rakip kaleye karşıdan gören noktadan kazanılan serbest vuruşu Sabri kullandı. Bu futbolcunun sert şutu kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

19. dakika. Millilerimiz Halil ile rakip kaleyi yokladı. Sol kanattan kullanılan taç atışında topla buluşan Halil ceza sahasına sokulup önünü boşaltığı anda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

21. dakika. Millilerimiz Hakan Balta ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan savunmanın arkasına iyi sarkan Hakan, çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direkte patladı. Estonya savunması ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

23. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz bu bölümlerde rakip kaleye daha etkili gidiyor. Estonya ikili mücadelelerde sert futboluyla dikkat çekiyor.

24. dakika. Estonya atağı sağ kanattan tehlikeli gelişti. Ceza sahasına gönderilen ortada bir anda ceza sahasına sokulan Voskoboinikov, Kaleci Volkan ile karşı karşıya kalacağı anda İbrahim Kaş son anda ayak koyarak topu kornere çeldi.

25. dakika. Millilerimiz gole Halil ile yaklaştı. Kazım Arda'ya çıkardı.. Arda'nın mükemmel pasında Halil kaleciyle karşı karşıya.. Zor olanı yaptı.. Topu kaleciye nişanladı..

26. dakika. Bu anlarda maç tempo kazandı. Estonya kalemize yine sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahasına sokulan Voskoboinikov'un önünden son anda Aurelio ayak koyarak topu kornere çeldi.

28. dakika. Bu arada Millilerimiz'in grubundaki diğer karşılaşmada Belçika Sonck'un kaydettiği golle İspanya karşısında 1-0 öne geçti..

30. dakika. Maçta ilk yarım saatlik dilim 0-0 eşitlikle geçildi. Millilerimiz zaman zaman etkili futbol oynasada Estonya ile başabaş bir mücadele oluyor.

32. dakika. Estonya atağı sol kanattan etkili gelişti. Vunk'un çarprazdan vuruşu savunmamızdan sekti. Yön değiştiren top kaleye yöneldi. Volkan kapanarak topa sahip oldu.

34. dakika. Millilerimiz sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Sabri ceza sahası içindeki Kazım ile duvar pası yaptı. Sabri çarprazdan yerden ortasını çıkarttı. Halil'den önce savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

35. dakika. Millilerimiz'de erken bir değişiklik. Nuri Şahin yerini Mevlüt'e bıraktı.

37. dakika. İlk yarıda son bölümler oynanıyor. Estonya'nın baskılı futbolu karşısında oyun kurmakta zorlanıyor. Oyunda bir türlü kontrolü elimize alabilmiş değiliz.

38. dakika. Gole yine Halil ile yaklaştı. Sağ kanattan Sabri ceza sahasına etkili bir orta geldi. Halil, altıpas üzerinde uygun durumda topa istediği gibi vuramadı. Kaleye yavaş giden topu Kaleci Londak kapanarak kontrol etti.

40. dakika. Atağımız sağ kanattan yine etkili gelişti. Kazım'la duvar pası yapan Aurelio ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Mevlüt'ü aşan topu Estonya savunması kafayla kornere çeldi.

41. dakika. Sol kanattan Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda Kaleci Londak ilk pozisyonda topu uzaklaştıramadı. Kale sahasında yükseklik kazanan topa Aurelio vurmak isterken Londak daha hızlı davranıp yumruklarıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakika. Estonya kalemizde büyük bir tehlike yaşattı. Sol kanattan ceza sahamıza sokulan Oper, Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çarprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatmalarda gol olmadı. Milliler, Estonya deplasmanında ilk 45 dakikada 0-0'lık eşitliği bozamadı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Estonya başladı...

49. dakika. Millilerimiz rakip kaleye sol kanattan etkili indi. Ayhan'ın ceza sahasına gönderdiği topa Halil hareketlendi. Son anda Estonya savunması kafayı dokunarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

50. dakika. Sağ kanattan Sabri ile köşe vuruşu kullandık. Ön direğe inen topa Aurelio ayak koydu. Savunmadan seken meşin yuvarlak ters tarafta direğin dibinden kornere çıktı.

53. dakika. Grubumuzdaki diğer maçta Belçika ve İspanya arasında oynanan maçta ilk 45 dakika 1-1'lik eşitklikle tamamlandı.

54. dakika. Milliler bu yarıya baskılı başladı. Sağ kanattan Sabri'nin ortasını savunma uzaklaştırdı. Ceza sahasının dışına düşen topun gelişine Hakan Balta sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

55. dakika. Estonya sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen topu Aureilo kafa ile kornere çeldi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kalemiz büyük bir tehlike yaşadı. Arka direğe seken topa Barengrub kafayı vurdu. Volkan yerden seken topu son anda uzanarak gole izin vermedi.

58. dakika. Millilerimiz'in oyunu rakip yarı sahaya yıkma çabasında Estonya uzun toplarla kalemize gelme çabasında. Henüz bu yarıda istediğimiz etkili pozisyonları üretebilmiş değiliz.

59. dakika. Millilerimiz Sabri ile gole yaklaştı. Sol kanattan Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topun gelişine Sabri ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Londak son anda tokatlayarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

60. dakika. Millilerimiz'de Ayhan yerini Yusuf Şimşek'e bıraktı.

61. dakika. Aurelio'nun ceza sahasına gönderdiği topu Mevlüt kafayla ile Halil'e indirdi. Halil topu rakibinden kurtardığı anda yerde kaldı. Hakem kaleyi karşıdan gören noktadan serbest vuruşu Millilerimiz'e verdi.

62. dakika. Millilerimiz'de atışı Aurelio kullandı. Bu futbolcunun şutu Estonya savunmasından döndü.

63. dakika. Millilerimiz Halil ile mutlak bir gol pozisyonundan sonuç almadı. Arda'nın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Halil, Kaleci Londak ile karşı karşıya kaldığı anda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı. Net bir fırsattan sonuç alamadık.

63. dakika. Estonya'da Voskoboinikov yerini Sergei Zenjov'a bıraktı..

66. dakika. Millilerimiz rakibi karşısında istediği futbolu ortaya koyamasada Halil ile yakaladımığız net 2 gollük fırsattan sonuç alamadık. Estonya 2. yarıda daha çok yarı sahasında kalmayı tercih ediyor.

68. dakika. Millilerimiz bu kez Mevlüt ile gole yaklaştı. Yusuf sol çizgiden Arda'ya harika bir derin pas çıkarttı. Arda sıfıra inerek yerden ortasını çıkarttı. Ön direkte topla buluşan Mevlüt kaleye yüzünü dönüp vuruşunu yaptı. Kaleci Londak son anda ayak koyarak gole izin vermedi.

69. dakika. Bu kez gole Halil ile yaklaştık. Sol kanattan Arda'nın ortasında ceza sahası içinde Halil önünde kalan topa çok sert vurdu. Londak harika uzanarak topu kornere çeldi.

71. dakika. Karşılaşmada son 20 dakikalık dilime girildi. 0-0'lık eşitlik devam ediyor. Millilerimizin gol için atakları sürüyor.

72. dakika. Millilerimiz'de Kazım yerini Uğur Boral'a bıraktı.

73. dakika. Sol kanattan Sabri ile köşe vuruşu kullandık Ön direkte İbrahim Kaş kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

75. dakika. Karşılaşmada son 15 dakika. Golsüz eşitlik sürüyor. Millilerin gol için risk aldığı bölümlerde Estonya kontra atakları kalemizde tehlikeli oluyor.

77. dakika. Estonya'da Vunk yerini Puri'ye bıraktı.

79. dakika. Yusuf Şimşek ile inanılmaz bir gol kaçırdık. Sağ kanattan İbrahim Kaş'ın ortasını Halil kafa ile kale sahasına indirdi. Yusuf altıpas üzerinde bomboş pozisyonda topu üstten auta vurdu. Yusuf net bir fırsatı harcadı.

80. dakika. Son 10 dakika. Gol için tüm hatlarımızla Estonya kalesine yükleniyor. Sağ kanattan gelişen atakta Arda'nın kafa ile bıraktığı topa Yusuf uygun durumda kötü vurdu. Top üstten auta gitti.

81. dakika. Gole bu kez Mevlüt ile yaklaştık. Aurelio'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Mevlüt sağ çarprazda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı. Bu pozisyonda da golü bulamadık.

84. dakika. Millelerimiz'de Arda hakeme itirazdan sarı kartı gördü.

85. dakika. Estonya gole Oper ile yaklaştı. Sağ kanattan boş kalan Puri ceza sahasına ortasını yaptı. Arka direkte Oper yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

86. dakika. Estonya sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ön direkte Barengrub kafayı vurdu.  Top yandan auta çıktı. Kalemiz bir tehlike daha yaşadı.

87. dakika. Maçta son anlar oynanıyor. Millilerimiz zayıf rakibi Estonya karşısında bir türlü golü bulamadı. Karşılaşma böyle tamamlanırsa büyük bir yara almış olacağız.

88. dakika. Estonya gole Kruglov ile yaklaştı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta ceza sahasının çarprazında Kruglov sert vurdu. Volkan iyi uzanarak topu son anda çeldi. Direğe dokunan top dışarı çıktı. Hakem Volkan'ın çıkarttığı top sonrası aut kararı verdi.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Uzatma süresi olarak 3 dakika ilave edildi.

90+1. dakika. Arda ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Mevlüt'ün hareketlendiği pozisyonda Londak çıkarak topa sahip oldu.

90+3. dakika. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde topu önünde bulan Hakan Balta sert vurdu. Londak harika uzanarak köşeden topu kornere çeldi.

Uzatmalarda Millilerimiz'in yoğun baskısı gol getirdi. Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Ay-Yıldızlı ekibimiz bu beraberlikle puanını 8'e çıkartırken Estonya'da gruptaki ilk puanını bizden almış oldu.


internethaber



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs