En Sıcak Konular

Borsada bahar havası kısa sürdü

15 Ekim 2008 18:05 tsi
Resesyon kaygıların ile güne düşüle başlayan İMKB yüzde 4'e yakın düşüşle günün tamamladı. Dolar 1.42'yi geçti.

ABD ekonomisine ilişkin artan resesyon kaygılarının yatırımcıların risk iştahını  azaltmasına paralel iç piyasada YTL değer kaybederken, faiz yükseldi.
  
Bankacılar YTL'deki kaybın tamamen dış piyasalara bağlı olduğunu belirtirken, 2 gündür devam eden kurumsal dolar  talebini bugün görmediklerini eklediler.
  
Merkez Bankası gösterge dolar kurunu 1.3897/1.3964 YTL, euro kurunu 1.8931/1.9022 YTL, pariteyi ise 1.3622 olarak  ilan etti. Bu kurlara göre lira, dolar karşısında yüzde 1.37, euro karşısında yüzde 0.8 değer kaybetti. Bu kurlara göre  liranın dolar karşısında yıl başından bu yana kaybı yüzde 16.58, euro karşısındaki ise yüzde 9.88 oldu.
  
Bankalararası piyasanın spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonları 1.4020/1.4045 YTL olurken  kotasyonlar 17:20 itibarıyla 1.4212/1.4257 YTL seviyesindeydi.
  
Merkez Bankası, bankaların likidite durumlarını güçlendirmek üzere yarından itibaren döviz alım ihalelerine ara  verileceğini açıkladı. Merkez Bankası günlük döviz alım ihalelerinde ihaleden 15 milyon dolar, opsiyon kullanımından 30  milyon dolar olmak üzere en fazla 45 milyon dolarlık alım yapıyordu.   

Tahvil/bono piyasasında 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilin dün spot kapanışta yüzde 20.01 olan ortalama bileşik  faizi bugün spot kapanışta yüzde 20.35 oldu. Aynı tahvilde dün valörlü kapanış yüzde 20.08 olan ortalama bileşik faizde  bugün kapanış yüzde 20.60 seviyesinden gerçekleşti.

Global finans piyasalarındaki hasarları azaltmaya yönelik önlem  paketlerinin açıklanmasının ardından, krizin reel sektöre ne boyutta yansıyacağını izleyen yatırımcıların,  ABD'de artan resesyon endişelerinin etkisiyle satışa geçmesiyle İMKB 100 Endeksi günü yüzde 3.58'lik değer kaybıyla 29,443.71 puanda  tamamladı.İMKB 'de işlem hacmi düne göre yaklaşık yüzde 37'lik düşüşle  991.7 milyon YTL oldu.

New York Borsası düşüşle açıldı. New York Borsası'nda Dow Jones Endeksi yüzde 1,7 (158 puan) azalarak 9,152 puana geriledi. Borsanın düşüşle açılmasında, ekonomik verilerin, ABD ekonomisinin durgunlukta olduğu ya da durgunluğa doğru ilerlediği olasılığını artırması etkili oldu.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs