En Sıcak Konular

Cerrah: Hedef İstanbul polisiydi

15 Ekim 2008 12:43 tsi
Cerrah, canlı bombanın terörist başının yanında yer almış bir kişi olduğunu belirterek, "Liseye kadar vatansever olan zanlı, Avrupa'da zehirlenmiş" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli'de patlayıcıyla yakalanan kadının hedefinin İstanbul polisi olduğunu bildirdi.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, Şişli'de 11 Ekim cumartesi günü 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonuyla yakalanan, sahte kimlikli ve hamile görünümlü kadının yakalanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Cerrah, Şişli'de İstanbul polisine yönelik bir eylem hazırlığında iken yakalanan terör örgütü üyesi kadının, öğrenim görmek için gittiği bir Avrupa ülkesinde terörist faaliyetler içinde yer aldığını belirterek, ''Avrupa'daki terör faaliyetlerinin mutlaka masaya yatırılması gerekir'' dedi.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki açıklamasında, Şişli'de 8 kilo 800 gram patlayıcıyla yakalanan terör örgütü üyesi kadının, üniversite dönemine kadar Türkiye'de yaşadığını anlattı.

''Üniversite çağına kadar Türkiye'de yaşayan bu terörist, vatanını, milletini, ülkesini seven bir kişi'' diyen Cerrah, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu kişi Avrupa'da yaşamını sürdürmek, okumak için gittiğinde bir Avrupa ülkesine... Oradaki terör faaliyetleri içinde yer alması neticesinde, radikal bir grubun içinde maalesef terörist faaliyetler içinde yer almıştır. Buradan şunu vurgulamak istiyorum, Avrupa'daki terör faaliyetlerinin mutlaka masaya yatırılması gerekir. Yani (Avrupa ülkelerine zarar vermiyor, yalnızca Türkiye zarar veriyor) diye düşünmemek gerekir.''

''TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN İSTANBULLULARDAN YARDIM İSTİYORUZ''

Celalettin Cerrah, ''Vatandaşların birlik beraberlik içinde yaşarken Avrupa'ya ya da diğer ülkelere gittiğinde zaman zaman Türkiye aleyhine bu tipte eylemlere girebildiğini'' belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Biz İstanbul polisi olarak İstanbul'un güvenli bir şehir halinde, terör faaliyetlerinin uzağında kalması için her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz, ama terörü yalnızca güvenlik güçlerinin bitirmesi mümkün değildir. Terör faaliyetlerinin bitilebilmesi için İstanbul halkından da yardım talep ediyoruz. İstanbul halkının bir güvenlik görevlisi gibi düşünmesini, gördüklerini bize aktarmalarını istiyoruz.''

Cerrah, İstanbulluların, mahallelerinde gördükleri yabancıları kendilerine bildirmelerini isteyerek, ''Bunları gördüklerinde lütfen bize haber versinler. Kendileri, kimlikleri, adresleri bizde saklı kalacaktır'' dedi.

İstanbul halkından asayiş ve terör olaylarının önlenmesinde çok büyük destek aldıklarına da işaret eden Cerrah, ''Aynı desteklerin daha fazlasını istiyoruz. İstanbul 15 milyonluk bir mega kent. bu kentte bu tip faaliyetleri yok edebilmem için her gördükleri şüpheli olayı mutlaka bize aktarsınlar'' diye konuştu.

Celalettin Cerrah, yalnızca güvenlik kuvvetlerine bırakmakla terör faaliyetlerinin engellenemeyeceğine dikkati çekerek, ''Eğer bu kişi hedefine ulaşmış, hedef seçmiş olduğu İstanbul polisinin içinde bu amacını, terör faaliyetini gerçekleştirmiş olsaydı, maalesef şu anda çok üzücü olaylarla karşılaşmış olacaktık. Maalesef çok şehit verecektik'' dedi.

AA


 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs