En Sıcak Konular

Bu uygulama terörü bitirir!

15 Ekim 2008 12:15 tsi
Bu uygulama terörü bitirir! Emniyet teşkilatı terörle mücadelede daha önce çok dillendirilmiş ancak hiç uygulanmaya konulmamış yeni bir yöntem kullanmaya başladı.

Bu mücadele yönteminde amaç öncelikle terör örgütlerine katılımı engellemek, dağa çıkanları da dağdan indirmek.

Bu mücadele yöntemi Emniyet teşkilatında çok ciddiye alınıyor. İlk uygulamaları da İstanbul ve Diyarbakır'da hayata geçirildi. Terörle mücadele şubeleri bünyesinde Psikolojik harekat büro amirlikleri kuruldu. Bu özel birimler yıllardır terörle mücadele eden, terör örgütlerini çok iyi bilen uzman personelle takviye edildi.

Henüz İstanbul'da üç aydır faaliyet yürüten birim kısa sürede büyük işlere imza attı. Öncelikle üniversitelerin açılmasıyla büyükşehirlere gelen, terör örgütlerinin ağına düşme potansiyeli bulunan gençleri şemsiyeleri altına aldılar.

Üniversite kapıları önünde kurulan standlarda, yeni öğrencilere terör örgütleri ve uyuşturucu konusunda bilgi veriliyor. Öğrencilerin barınma, burs ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımcı olunuyor. Bu konuda yerel yönetimlerden destek alınıyor.

Polis, terör örgütlerine katılımı önlemenin yanı sıra, dağdaki teröristlerin indirilmesi konusunda da büyük çaba sarfediyor. Bu çerçevede sadece İstanbul Emniyeti terörle mücadele şubesine bağlı Psikolojik Harekat Büro amirliği, aktif faaliyet göstermeye başladığı üç ay içinde dağda çocuğu bulunan 29 aileyle görüştü. Ailelere terörün bölgeye verdiği zarar ve Terör örgütü PKK'nın bölge insanını temsil etmediği anlatıldı. Bu görüşmeler sonucunda ailelerin tamamı işbirliği konusunda ikna edildi. Dağdaki çocuklardan 8'inin Türkiye'ye getirilmesi sağlandı.

Bu görüşmeler sırasında çok dramatik sahnelerle karşılaşıldı. İstanbul'da yaşayan Diyarbakırlı bir baba, oğlunun dağa çıktığını öğrendikten bir hafta sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Şanlıurfalı bir anne de üzüntüden Verem olmuştu.

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri son bir yıl içinde eylem için İstanbul'a gönderilen yaklaşık 65 teröristten 49'uyla da yakınlarını devreye sokarak ya da direkt temas kurarak eylem yapmadan teslim olmalarını sağladı.

Terör örgütü PKK artık eski gücünde değil. Örgütün şu anki militan sayısı 4 bin 800 kişi. Bunlardan 1800’ü Türkiye sınırları içinde bulunuyor. 3 bin kişi ise Kuzey Irak dağlarında gizleniyor. Örgütten kaçan 3 binin üzerinde terörist Kuzey Irak yerel yönetimine sığınmış durumda. Aralarında üst düzey örgüt yönetecilerinin bulunduğu eski PKK’lıların aileleri Türkiye’de. Gençliklerini geçirdikleri dağlardan sonra şimdi de Zaho, Duhok, Süleymaniye’de kimliksiz yarı kaçak halde yaşamalarını sürdürmeye çalışıyorlar. Çoğu da Türkiye’ye dönüş yolu arıyor. Ancak muhatap bulamıyorlar. Polisin ulaştığı yaklaşık 2 bin terör örgütü üyesi şu anda Türkiye ye gelmek için Resmi kurumlarla temas kurmaya çalışıyor.

Bunların Türkiye’ye gelmesi önemli. Çoğunluğu PKK’nın çirkin yüzünü görüp, yapılan mücadelenin boş ve yanlışlığını yaşayarak görmüşler. Bunu ailelerine çevrelerine anlatmaları da Bölge halkı arasında ciddi tesir yapar.

K.Irak yönetimi ise bu örgüt üyelerinin Türkiye’ye kaçak yollarla girişini önlemek için her türlü tedbiri almış. Sahte pasaportla çıkışın önüne geçmek için de sahtecilik konusunda Kuzey Irak’ın en önemli suçlularından birini Erbil havalimanına Müdür tayin etmiş.
Kuzey ırak yönetimi bunu yaparak eski PKK’lıların tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyor. Eğitimli PKK’lılar aldıkları eğitime göre Resmi kurumlara yerleştiriliyor. Eğitimsiz PKK’lıları da askerlerini eğitmek üzere peşmerge kuvvetlerine dahil ediyor.
PKK terörünü bitirmek için Türkiye’nin elinde çok önemli bir fırsat var. Bu terör belasından kurtulmak için bütün şartlar oluşmuş durumda. Yeter ki bunları kullanacak iradenin harekete geçebilsin.

samanyolu haber



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,250 µs