En Sıcak Konular

Avşar'dan 'ürkek kedi' açıklaması

15 Ekim 2008 11:36 tsi
’Başbakan ürkek bir kedi gibi’ sözü nedeniyle AK Parti’lilerin eleştirdiği Hülya Avşar, ne demek istediğine açıklık getirir-ken Başbakan’ın danışmanlarını eleştirdi.

’Başbakan ürkek bir kedi gibi’ sözü nedeniyle AKP’lilerin eleştirdiği Hülya Avşar, "Başbakan’ı aslana, kaplana benzetmek yanlış. Güreş alanına çıkmıyoruz ki. Orada aslan gibi denir" dedi. Avşar, Başbakan’ın danışmanlarının da imaj konusunda başarısız olduğunu söyledi.

Kedi benzetmesine gelen tepkiler üzerine önceki gün "Söylediklerim aslında Başbakan’ın güçlü duruşunu anlatıyor. Zaten bu sözler kişiliği kuvvetli, özgüvenli kişilere söylenebilir" diyen Hülya Avşar, konunun uzamasından Başbakan’a yaranmaya çalışan milletvekillerini sorumlu tuttu.

Avşar, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: "Başbakanımızın kedi meselesine tepki gösterdiğini düşünmüyorum. Çevresindeki milletvekillerinin kendisini aslana benzetmeleri ise feci bir şey... Biz burada güreş alanına çıkmıyoruz ki! Güreş alanında ’aslan gibi’, ’kaplan gibi’ denilebilir, tamam... Ama biz Başbakan’ın insani yönünü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Malesef imaj yönetimi açısından bu yapılanı doğru bulmuyorum. Halkın Başbakanı nasıl algıladığı, politikadan da ekonomiden de önemlidir. Bence milletvekilleri Recep Tayyip Erdoğan’a yaranmak için ’Biz onu aslan gibi görüyoruz’ dediler, ama ’Aslan gibi’ sözü bana kalırsa yaralayıcı bir sözdür, samimi değildir."

Kediyi sordular

Hülya Avşar, kedi benzetmesinden sonra Başbakanlık’tan direkt bir tepki alıp almadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bana Başbakanlık’tan herhangi bir baskı gelmedi. Kedi kelimesinin ne anlama geldiğini sordular, ben de kendilerine ’Olayı büyüteceksiniz. Benim söylediklerimi herkes anlamıştır’ dedim. Aslında güçlü insanlara söylenen bir söz bu. Aslan ise güçsüz insanlar için sıkışıklık anında söylenecek bir söz. Bu laf ancak birine yaranmak için edilir. Ben söylediklerimin arkasındayım. Anladığım kadarıyla Başbakan’ın danışmanları halka yansıtılan imaj konusunda son derece başarısız. Ben bu sözüm üzerine ’Hülya Hanım çok teşekkürler, çok naziksiniz. Başbakanımızı en iyi şekilde anlatmışsınız’ demelerini beklerdim."

 

Hürriyet



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,908 µs