En Sıcak Konular

Olayların tekrarlanmaması için ne yapmalı?

15 Ekim 2008 08:43 tsi
Olayların tekrarlanmaması için ne yapmalı?
Stratejistler Aktütün saldırısı hakkında ortaya çıkan son bilgileri masaya yatırdı...

TSK ‘açık’ soruşturmalı

Taraf'ın haberini değerlendiren strateji ve istihbarat uzmanları, Aktütün baskınında birçok noktanın karanlıkta kaldığını, yapılan açıklamalarla karanlık noktaların daha da arttığını belirterek sivil inisiyatifin de artık harekete geçmesini istediler. İşte bazı görüşler:

ŞEFFAFLAŞMA SAĞLANMALI

ÜMİT KARDAŞ (Emekli hakim albay) Bu iddialar zaaflar olduğunu gözler önüne seriyor. Gerekli soruşturma Genelkurmay Başkanlığı tarafından kamuya açık olarak yapılmalıdır. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şeffaflaşmasıyla ilgili bir konudur. Bu iddialar üzerine hükümetin de bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. Soruşturma talimatı vermelidir. Çünkü kurum şeffaflaşmak istemiyor.

DEĞERLENDİRMEK ÖNEMLİ

DOÇ. DR. SEDAT LAÇİNER (USAK Başkanı): Basit bir karakol baskını bu. Ama çok karanlık noktaları var. Yetkililer konuştukça da karanlık noktalar artıyor. Açıklamalar çok çelişmektedir. Ciddi iletişim sorunları söz konusu. İstihbaratı almak değil değerlendirmek önemlidir. Ordunun insiyatif alma sorunu vardır. Üst kademeden emir almadan hareket edemiyorlar. İletişim ve algılama sorunu olduğu anlaşılıyor. Bu hantal yapı içerisine casus da girebilir. Ciddi şüphelerim var.

SORGULANMASI GEREKİYOR

BÜLENT ORAKOĞLU (Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı): Bir ihmal olduğu görülüyor. Herkes sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Artık her kurum, hata yapan kişileri sorgulanabiliyor. Dağlıca ve Altınova’dan sonra Aktütün saldırısı düşündürücüdür. Aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca Dağlıca’nın krokileri niçin Ergenekon sanıklarına gönderilmiştir bu mutlaka sorgulanmalıdır.

Genelkurmay önceki görüntüleri yasakladı

6 şehit verdiğimiz 10 Mayıs 2008 günü yaşanan Aktütün Karakolu baskınından önce de anlık istihbaratın var olduğuna dair görüntüleri Kanal D yayınlamıştı. Baskından önce PKK’lıların hareketlerini an be an gösteren görüntüler yayınlandıktan sonra Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi bu görüntülerin yayınlanmasına yasak getirmişti.

star



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,432 µs