En Sıcak Konular

Askeri arazi golf kulubüne emanet...

14 Ekim 2008 23:26 tsi
Harp Akademileri Komutanlığı’nın İstanbul Maslak’ta bulunan arazisinin 280 dönümlük bölümü 260 işadamının üye olduğu golf kulübüne kullandırılıyormuş.

Golf Kulübü Başkanı, milyar dolarlarla değer biçilen arazi için Milli Savunma Bakanlığı’na ne kadar kira verdiklerini ise açıklayamadı.

Türkiye’nin en büyük zenginlerinin üyesi olduğu İstanbul Golf Kulübü’nün kamu arazisi olan Harp Akademileri Komutanlığı’na tahsisli araziyi kullanmaları tepkilere sebep oldu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un da aralarında bulunduğu Türkiye’nin birçok ünlü zengininin golf oynadığı İstanbul Golf Kulübü, Maslak’taki Harp Akademileri Komutanlığı’nın içindeki alanda faaliyet gösteriyor. Kapısında sürekli silahlı askerler bekleyen ve Harp Akademileri’nin nizamiyesinden giriş yapılabilen İstanbul Golf Kulübü, Milli Savunma Bakanlığı’na ait 280 dönüm arazide, 9 delikli golf sahası işletiyor.

 Hepsi birbirinden zengin 260 üyesi olan kulübün içinde bulunduğu Harp Akademileri’nin komutanı ise kamuoyunun son bir haftadır yakından tanıdığı bir isim. Bu isim, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ile Aktütün’de 17 şehit verdiğimiz olayın ardından golf oynamaya devam ettiği için tepki çeken Harp Akademileri Komutanı Hasan Aksay. Harp Akademileri Komutanlığı’na ait 280 dönümlük çok kıymetli araziye İstanbul Golf Kulübü tarafından ne kadar kira ödendiğini araştırmaya koyulan muhabirlerimiz ilginç bir tavırla karşılaştı.

İstanbul Golf Kulübü Başkanı Selim Egeli çelişkili açıklamalar yaparak bilgi vermeyeceğini söyledi. Harp Akademileri’ne ait olan arazi üzerindeki saha için bir protokol yaptıklarını söyleyen Egeli, protokolün Milli Savunma Bakanlığı ile mi, yoksa Genelkurmay Başkanlığı ile mi yapıldığından bile habersizdi. Kira konusunu Genelkurmay’dan öğrenebileceğimizi ısrarla tekrarlayan Egeli, her iki yılda bir yenilenen protokolün sır olduğunu ileri sürdü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bilgi alınabileceği konusunda ısrarcı oldu.

Sahanın padişah fetvası (!) ile kendilerine tahsis edildiğini de iddia eden Egeli, “Benim yetkim, salahiyetim Genelkurmay ile yapmış olduğumuz antlaşmayı size söylemeye uygun değil” dedi. Egeli, üst düzey askeri yetkililerin kulübe gelerek ücretsiz golf oynayabildiklerini söyledi. Zaten turnuva kayıtları da, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu ve Harp Akademileri Komutanı Hasan Aksay’ın bayram öncesi 22 Eylül günü söz konusu sahada bir turnuvaya katıldıklarını ortaya koyuyordu.


Golf Kulübü Müdürü İnci Bulcan da Selim Egeli ile aynı tutumu takındı ve kaç para kira ödendiğini yazılı olarak soran muhabirlerimize, “Konu ile ilgili bütün bilgileri Milli Savunma Bakanlığı’ndan alabilirsiniz” diye yazılı cevap verdi. Selim Egeli, kulübün gelirleri ile ilgili şunları söyledi: “Kulübün 260 üyesi var. 260 üyeden senelik 1250 ytl para alınır ve onların içinden biz bütçe yaparız. Çalışanlarımızın ücretlerini öderiz, kiramızı öderiz ve masraflarımızı da çıkarttıktan sonra çok cüzi bir şey artar ve artırdığımız o para ve sponsorluk yaptığımız turnuvalardan elde ettiğimiz gelirler ile birlikte de alt yapı için yapmamız gereken yeni yatırımları finanse ederiz.”
Milli Savunma Bakanlığı ise kira ödenip ödenmediği ile ilgili yazılı sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

İETT ARAZİSİ BİRİM FİYATI ÜZERİNDEN 7 MİLYAR YTL EDİYOR

Bilindiği gibi Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, sözkonusu golf sahasına çok yakın bir bölgedeki 46 dönümlük İETT arazisine 1,1 milyar YTL ödeyerek sahip olmuştu. Bu rakam göz önüne alındığında İstanbul Golf Kulübü’nün kullandığı Harp Akademileri Komutanlığı’na ait arazinin değeri 7 milyar YTL olarak hesaplanıyor.

vakit



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs