En Sıcak Konular

THY yeni uçaklar alıyor

14 Ekim 2008 22:40 tsi
THY, yeni uçak almak için harekete geçti. Kurum yeni uçaklarla filosunu önemli ölçüde güçlendireceği söyleniyor...

Türk Hava Yolları A.O, 35 çift koridorlu ve 70 tek koridorlu uçak alımı için Boeing ve Airbus'tan teklif alacağı duyuruldu.

THY'den İMKB'ye yapılan açıklamada, THY Yönetim Kurulunun, daha evvel kabul ettiği 2009-2023 yılı filo projeksiyonu çerçevesinde 25'i kesin 10'u opsiyon olmak üzere 35 çift koridorlu uzun menzilli uçağın, 50'si kesin 20'si opsiyon olmak üzere 70 tek koridorlu kısa ve orta menzilli uçağın alımı için uçak üreticisi Boeing ve Airbus firmalarını tekliflerini sunmak üzere davet etmeye karar verdiği kaydedildi.

Açıklamada, ihale kapsamında Airbus firmasının (320 ailesi, 330 ve 350) Boeing firmasının (737 NG, 777 ve 787) uçaklarının değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

KOTİL: EN İYİ SAVUNMA SALDIRIDIR

Konu ile ilgili olarak ANKA'nın sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, küresel krize rağmen THY"nin atılımlarını sürdürdüğünü belirterek,“En iyi savunma, saldırıdır stratejisiyle hareket ediyoruz. Ancak bizim yaklaşımımız bu konuda saldırı değil, performansımızı sürekli yüksek tutmaktır.Krize rağmen bütçe hedeflerimizde hiçbir revizyona gitmedik” dedi. Kotil uçak alımları ilgili olarak THY şu an yüksek bir pazarlık gücüne sahip" diye konuştu.

Kotil, kriz ortamında zorluklarla boğuşan rakipleri yanında THY"nin iki basamaklı büyüme rakamlarına ulaştığını kaydederek,”THY, sahip olduğu yüksek pazarlık gücü ile planladığı Filo gelişimine en uygun uçak teslimat takvimini elde etmeyi bu konjonktürde hedeflemektedir” dedi.

10 YILDA FİLO İKİ KATINA ÇIKACAK”

THY"nin 75 yıllık bir köklü şirket olarak krizlere karşı dayanaklı güçlü bir yapısı olduğuna işaret eden Kotil,“ Küresel krizden fazla bir etkilenmemiz olmadı. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda bir anlamda krizi fırsata çevirme çabası içindeyiz. Biz bu nedenle her zaman ileriye bakmayı tercih ediyoruz” dedi. Yönetim Kurulu kararı uyarınca opsiyonlarla beraber alacakları uçak sayısının 105 olduğunu açıklayan Kotil, uçak filosunun gelecek 10 yılda iki katına çıkacağını belirtti.

“KRİZE RAĞMEN BÜTÇEDE REVİZYONA GİTMEDİK”

Uçak alımlarının uzun dönemli karar bir karar olduğunu ifade eden THY Genel Müdürü Kotil, “ Biz bütçe hedeflerimizi Mart itibariyle, yani krizin reel olarak başladığı dönem öncesinde yaptık. Şu ana kadar 2008 bütçe rakamlarında hiçbir revizyon yapmadan geldik. 2008 sonunda da bütçe hedeflerimize ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu. Kotil 2008 sonunda 4.5 milyar dolar ciro ve 23.5 milyon toplam yolcu sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Genel Müdür Kotil, 2004 yılında imzalanan iki ayrı anlaşma ile 5 adet uzun menzilli, 46 adet orta menzilli toplam 51 uçağın kesin siparişe bağlandığını, sonradan kullanılan 8 adet orta menzilli uçak opsiyonu ile toplam 59 yeni uçağın THY Filosu"na kazandırıldığı belirterek, THY"nin son beş yılda cirosunun üç kat, yolcu sayısının da iki kat arttığını söyledi.



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs