En Sıcak Konular

PO hisseleriyle ilgili şok suçlama

14 Ekim 2008 17:41 tsi
PO hisseleriyle ilgili şok suçlama PO'nun, OMV ile ortaklık anlaşması imzalayacağını öğrenip, anlaşmadan önce borsada işlem yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanığa 2 ile 5 yıl arasında hapis istendi.

Petrol Ofisi A.Ş'nin, Avusturyalı OMV Şirketi ile ortaklık anlaşması imzalayacağını öğrenip, anlaşmadan önce borsada alım satım gerçekleştirerek Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla yargılanan 2 sanıktan birinin 2 ile 5 yıl arasında hapsi, diğerinin ise beraatı istendi.

İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Fatih Akol ile Ahmet Önder Fırat katılmadı.

Duruşmada ''tanık'' olarak dinlenen avukat Fatma Aslı Başgöz, uluslararası bir hukuk bürosu olan ''White and Case''in Türkiye'deki temsilciliğini yaptığını, Petrol Ofisi ile OMV'nin birleşmesindeki bütün safhaların hukuki boyutundan kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

Başgöz, sanıklardan Fatih Akol'un eşi olan ve avukatlık yapan Meltem Akol'u tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine, adı geçen şirketlerin birleşme sürecinde Derman-Ortak Avukatlık Bürosuyla çalışmalar yaptıklarını ve burada çalışan Meltem Akol'u tanıdığını anlattı.

Başgöz, sözleşmenin gerçekleştirildiği gün avukatların yaklaşık 1,5 saat bir odada tutulup cep telefonu kullanmalarının yasaklandığını ve sözleşmeye ilişkin kararın borsaya bildirilmesinin ardından odadan çıkabildiklerini vurgulayarak, dışarıya bilgi sızdırma ihtimalinin olmadığını bildirdi.

Esas hakkındaki görüşünü sunan Cumhuriyet savcısı ise dinlenen tanık beyanları ve soruşturma sırasında alınan bilirkişi raporuna göre, sanık Fatih Akol'un üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek,  beraatını talep etti.

Savcı, aynı suçtan hakkında dava açılan diğer sanık Ahmet Önder Fırat'ın ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mahkeme hakimi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı başka bir güne bıraktı.

AA



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,931 µs