emniyette imal edildi' | " /> emniyette imal edildi' | "/>

En Sıcak Konular

'Pamuk suikastı emniyette imal edildi'

14 Ekim 2008 14:30 tsi
'Pamuk suikastı emniyette imal edildi' Orhan Pamuk'a yapılacak olası suikastla ilgili bu şok iddia çok yeni... Bu iddianın sahibi ise 'içeriden'.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve yazar Orhan Pamuk'a suikast düzenleyeceği iddia edilen Selim Akkurt, cezaevinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Orhan Pamuk suikastı İstanbul Emniyeti'nde imal edidi" ifadesini kullandı.  Açıklamada, "Orhan Pamuk'a suikast" iddiasının "imal edildiği" belirtildi.

11 Mart'ta "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Selim Akkurt, avukatları aracılığıyla cezaevinden bir basın açıklaması yaptı.

Yargıtay'da temyizde olan bir davadan dolayı Erzurum'da tutuklu bulunduğu sırada Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirildiğini aktaran Akkurt, "Söz konusu soruşturmaya dahil edilmemin nedeni, akrabam olan Muhammet Yüce'nin Kuvayi Milliye sempatisi olması ve onun da hiç tanımadığım Coşkun Çalık ile yaptığı telefon görüşmelerinden ibarettir. Fakat burada asıl skandal İstanbul Emniyeti'nde Coşkun Çalık'ın ifadesinin alınması sırasında, kendisinin serbest bırakılması karşılığında benim başta Orhan Pamuk ve Fehmi Koru gibi kişilere menfaat karşılığı suikastçı olacağım iftirasına dahil edilmemdir" dedi.

Bu senaryonun İstanbul Emniyeti'nde imal edildiğini öne süren Akkurt, "Ben ise bu durumu 6 ay tek kaldığım cezaevinden davanın görüleceği Silivri Cezaevi'ne sevkimin yapılmasından sonra, 9 Ekim 2008 günü, Ergenekon iddianamesinden öğrendim. Ayrıca Erzurum Savcılığı'nda da hiç tanımadığım Veli Küçük başta olmak üzere aleyhlerinde ifade vermem ve karşılığında tutuklu bulunduğum davaya ilişkin yardım sözü verilmiştir. Tüm bunlar, ülkemi yakından ilgilendiren bir davada Orhan Pamuk'u da Ergenekon soruşturmasına sokarak, davaya kamuoyu desteği sağlamak üzere davanın hukuksuzluğuna destek suç ve suçlu imal etmeye yönelik beyhude çabalardır" dedi.

Akkurt, "Bu kadar ucuzca var edilmiş yalanlarla adli makamlar oyalanmıştır. Onun için ilgili kurumların iftiraları ülkemizde özellikle Nobel edebiyat ödülü  almış Orhan Pamuk'un üzerine olduğundan dolayı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Erzurum Savcısı Osman Şanal hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ve ayrıca Orhan Pamuk suikastının işlenmesi konusunda iftiranın imal edildiği İstanbul Emniyeti (TEM) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 10 Ekim'de suç duyurusunda bulundum" açıklamasını yaptı.

Başvuran tüm medya kuruluşları davayı izleyebilecek

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülecek Ergenekon davasında salona giremeyen medya kuruluşları için duruşma salonunun yanında bununan ayrı bir salona büyük ekran yerleştirildi.

Duruşma salonuna farklı kuruluşlardan alınacak 30 kişi dışında, başvuru yapan diğer medya kuruluşlarından birer temsilci duruşmayı ekrandan izleyecek. Ekranın bulunduğu salona bugüne kadar yapılan başvurulara göre yaklaşık 35 kişi alınacak.

Duruşma salonuna alınan basın mensupları kendilerine verilen kartları kullanarak aynı kurumda çalıştığı meslektaşı ile değişim yapabilecek.

Medya kuruluşlarından haber ajansları dışındakilerin de belirli aralıklarda duruşma salonunda değişim yapmaları böylece her kuruluşun duruşma salonundan davayı izlemesinin sağlanması da planlanıyor.

Öte yandan televizyonlar ve ajansların canlı yayın araçları ile burada görevli basın mensuplarına cezaevi ziyaretine gelen kişilerin araçlarını park ettiği alanın tahsis edildiği öğrenildi.

Davayı izlemeyebilmek için başvurusu süresi bugün sona erecek.

cnn turk



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,737 µs