En Sıcak Konular

Ahmet Türk: Bu halkı kardeş edemediniz

14 Ekim 2008 14:22 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye halkının sanal gündemlere uyutulduğunu söyleyen Ahmet Türk, "Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri KÜRT sorunudur. Akan kanın durması ve halkların sevgiyle kucaklaşmasıdır. İkinci önemli konu AB sürecidir. 3. gündemi ise gelir dağılımındaki adaletsizliktir." dedi.

Türkiye'de kriz var diyenleri sayın Başbakan azarlıyor. Oysa Türkiye krizden etkilenecek 28 ülkeden biridir. Başbakan yeni zamlar yaparak bu ülkeyi fakirleştirerek mi bu krizi çözmeye çalışacak. Endüstri, tarım çökmüş durumda. Başbakan bütün bunları görmezden geliyor.

KULAKLARINIZI TIKAMAYIN

25 yıldır akan kan yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor. Bütün kamuoyu ayakta artık çocuklarımız ölmesin diyor. Çözüm önerileri sunuluyor. Vicdanlı siyasetçiler bu sorunun demokratik yollarla çözülmesini istiyor. Toplum demokrasiyi işaret ediyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı diyor. Bu çığlık önemli. Siyaset kurumu bu çığlığı duymalıdır. Bu halkın sesine kulaklarımızı tıkamıyoruz.

BU HALKI KARDEŞLEŞTİREMEDİNİZ

Başbakan'ın grup toplantısında söylediklerine değinen Türk, bu halk hep beraber oldu. Ama siz bu halkı kardeşleştiremediniz. Emret komutanım diyenler çoktur. Ne tarih değişti ne süreç değişti. Ancak aktörler değişti. Peki bu aktörler yeni bir açılım mı getirdiler. Hayır onlar da yok. Bir yazarın söylediği gibi "batı cephesinde değişen bir şey yok!."

2 yaşındaki çocuğun yaşama hakkı yok mu diyorlar O çocuğun yaşam hakkı için ölümü göze alabiliriz. Ama bir gece yarısı evinden alınıp, Elazığ yolunda beyni parçalanmış, bacakları bir kaç yerden kırılmış, Vedat Aydın'ın da yaşama hakkını savunmanız lazım. Gelin acılarımızı ortaklaştıralım.

İSPANYA ÖRNEĞİ

Demokratik özerkliğe değinen Ahmet Türk, yine İspanya'nın Bask ve Katalan bölgesi örneğini verdi. Sayın Baykal, Batasuna örneğini veriyor.Sayın Baykal, dünya siyasetini iyi takip etmediğini ortaya seriyor.

Başbakan sayın aile dostu, Berlusconi'ye sormuyor. Faşist İtalya dönemini nasıl kapattınız. İtalya'yı 20 bölgeye nasıl ayırdınız. Hiç bunlarını tartıştınız mı? Başbakan bunları Meclis gündemine getirmeli. Bakın dünyanın çözümleri bunlar demesi gerekiyor.

HÜKÜMETE VE BAYKAL'A YÜKLENDİ

Hükümet büyük bir telaş içinde. Basit içi boş söylemleriyle kimseyi kandıramayacağını anladı. Baykal'ı da anlıyoruz. Kendi bölgesinde partisine kilit vurulmuş. Baykal'a soruyoruz. Şoven anlayışla Sosyal demokrat anlayışı nasıl bir arada tutabiliyorsunuz? Bunu açıklayın.

DTP barışın bir an önce sağlanması akan kanın bir anca durması konusunda ısrarlıdır. Köprüleri yıkmak kolaydır. Aman yapmayın diyorum. Yapmayalım diyorum.

OHAL YOK DİYORLAR AMA..

Yeni bir sürece giriyoruz. OHAL uygulamasını aratacak yeni bir sürece giriyoruz. Geçmişte belli bölgelerde OHAL vardı. Getirilecek değişikliklere baktığımızda bütük Türkiye'yi OHAL'e alacak bir mantığın olduğunu görüyoruz. Şuanda bölgelerde OHAL yok. Ama uygulamalara bakın.

timetürk



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs