En Sıcak Konular

Ferit İlsever kanser çıkmadı

14 Ekim 2008 12:45 tsi
Kanser diye tahliye edilen Ergenekon'un önemli ismi İlsever'in tahliyesinde "dümen" iddiaları doğru çıktı. İlsever'in ciğerinden parça alındı "tertemiz" çıktı. Peki şimdi..

"Kanser" diye tahliye edilen Ergenekon'un önemli ismi Ferit İlsever'in akciğerinden parça alındı, incelendi, temiz çıktı. Peki sağlam İlsever yeniden içeri alınacak mı?

Akşam Gazetesi tetkik için alınan küçük parçayı neden ciğerin yarısı yaptı?

-------------

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 29 Ağustos 2008'de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Ergenekon sanığı Ferit İlsever'in akciğeri temiz çıktı.

Süreyyapaşa Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde ameliyat olan İlsever'in avukatı Osman Aydın Şahin, İlsever'in akciğerinden alınan dokunun yapılan patolojik incelemesinin temiz çıktığını, ameliyatın ardından yoğun bakım servisine çıkarıldığını belirtti. İlsever'in hastanede tedavisinin süreceği doktorların kararına göre taburcu edilebileceği belirtildi.

Ferit İlsever ameliyattan önce yaptığı açıklamada cerrahi müdahaleden dolayı 20 Ekim'den başlayacak Ergenekon davasının ilk birkaç duruşmasına katılamayacağını belirtmişti. 29 Ağustos'ta tahliye olan İlsever ile ilgili tartışmalar 12 Ağustos 2008'de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Bölümü'nde çekilen Pozitron Emisyon Tomografi (PET) raporuyla başlamıştı. Rapora göre, kanser olma riski yüzde birin altında olan Ferit İlsever'in inceleme bulgularını değerlendiren uzmanlar, "İlsever'in kanser olma riski sigara içen sokaktaki herhangi bir vatandaştan farklı değildir. Hastalığın cezaevi koşullarıyla alakası yok.'' açıklamasını yapmıştı. İlsever'in PET cihazına girdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhami Uslu da inceleme sonuçlarına göre kanser riskinin çok düşük olduğunu ifade etmişti.

AKŞAM GAZETESİ PARÇAYI CİĞERİN YARISI YAPTI
Akşam gazetesi konuyla ilgili yaptığı haberinde başlıkla içerik arasında büyük bir çelişkiye imza attı. Haberinde "akciğeri temiz çıktı" diye belirten Akşam, başlıkta "akciğerinin yarısı alındı" diye verdi. Oysa akciğer kanserinin teşhisi için küçük bir parça alınıp tetkike gönderiliyor.

aktifhaber



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs