muhatab almam!' | " /> muhatab almam!' | "/>

En Sıcak Konular

'Bahçeli'yi muhatab almam!'

14 Ekim 2008 12:00 tsi
'Bahçeli'yi muhatab almam!' Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap: "Bu ülkede yüksek sesle konuşan herkes sözünün nereye varacağına dikkat etmeli."

Başbakan Erdoğan partisinin Meclis grup toplntısında partililere seslendi:

Bu hafta ahilik haftası olması münasebetiyle kardeşlik konusunda konuşmak istiyorum. Dün olduğu gibi bugün de vatanımız bir bayrağımız bir. Çanakkale'deki ruh bugün kü ruhtu.

Her yerde birbirimizin hukukuna riayet edenleriz. Kardeşiz, biriz. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenler soframızda yer vermeyiz. 70 milyonu kuşatacak bu ruhu anlamayan dar pencereden bakanlar bu kardeşliği anlayamaz.

Bu ülkede yüksek sesle konuşan herkes sözünün nereye varacağına dikkat etmeli. Hiç bir millet kardeşliği bizim gibi kurumsal hale getirememiştir. 100 yıldır bir yaşayan bizi bölmek için nifak tohumları ekilmeye çalışıldı. Ama bizi birbirimizden koparamadılar. Koparamayacaklar...

Milletimiz kardeşliğine koruma iradesine sahip. Son dönemde benim ve arkadaşlarımızları sözünü farklı yerlere çekmeye çalışanlar var. Bunu kıskanıyorlar mı anlamıyorum. 70 milyona ulaşacak kapasiteleri olmadığı için mi bilinmez. Van'da bizi doğru anlar Hakkari'de.. Milletin kardeşliğini gözardı eden söylemlere prim vermemeliyiz.

Terörle mücadele çok boyutlu bir şekilde sürüyor. terörün sadece bir güvenlik sorunu olmadığını görüyoruz. Bu toplumun ortak kanaati. aklı selim içindeki değerlendirmeler bu konuda mesafe almak konusunda önemli.

Aktütün ve Diyarbakır'da bu ülkenin kardeşliğine kastedildi. Ancak burada bizim ilk yenmemiz gereken düşman öfkemiz olmalı. Terör örgütü benim polisimi ve askerimi düşman gözüyle bakıyor. Biz onlara suçlu gözüyle bakıyoruz. demokrasi ve hukukun gereği bu. Düşmanca bakış ise istenen. terörün hedefi milletle devletin arasını açmak. Biz devlet millet nasıl olur bunu göstereceğiz. Medeni geçmişine yakışmayacak bu ülkenin milletin birliğine kastedecek bir davranış içinde bulunmadık bulunmayacağız.

'Aktütün'de öğretmen yok'a tepki

Bölgedeki yapılan çalışmalar terör örgütünü aşırı rahatsız olmuştur.Buna çanak tutanlar da var. Bir medya grubu Aktütün'de okulun ve öğretmenin olmadığını savunuyor. Oysaki Aktütün'de öğretmen de var okul da var. Bir ihbar nedeniyle okul 2 gün kapalı kaldı diye bu iddia ortaya atıldı. Hüklümete vurmaya çalışıldı. Bu ahlaksızlıktır. Bu insafsızlıktır. Onun için yalan yanlış haber yapanlar diyoruz. Bunu yapanlar kendine çeki düzen vermeli. Bunu bir gün yaparsın iki gün yaparsın. Gün gelir bu millet sizide ademe mahkum eder. Medya senaryolar kurarak üzerimize yürüyor. Bu çirkindir.

Terör gündelik hayat düzenini bozmaya çalışıyor.

Terör örgütü Ilısu barajını istemiyor. Tarih yok oluyor bahanesi gerçek değil. Daha medeni bir Hadsankeyf kuruluyor. Örgüt bunun propagandasını yapıyor.

Bu hafta Sivas'taydım. Medya yine yalan yanlış haberler verdi. Toplantı sırasında görüntüler yerine toplantı öncesi görüntüsü verdi. Havaalanından toplantı yapılan yere kadar halk iktidarımıza alkış tuttu. kabalık görülmeye değerdi. Sen ne yazarsan yaz aynel yakin her şey ortadadır.

Demokrasinin bütün kurumları kalkınmaya destek vermeli. Ülkeyi kalkındıracak yatırımlar yaptık, bunlara destek verdik. Yaptıklarımızın siyasi sonuçları görülüyor. Bu bugün terör örgütünü rahatsız etmektedir. Onları rahatsız etmeye biz devam edeceğiz. Bunda kararlıyız. istikametimizi kaybetmek terörün ekmeğine yağ sürer. Geleceğimizi teröre kurban vermeyeceğiz. Bütün güvenlik önlemleri alınıyor alınacak.

Artık herkesin elini taşın altına sokma zamanı.

Diplomasi ihmal edilmemelidir. bütün tarafları içine alan bir çalışma yürütüyoruz. Bu adımlar geçmişte atılmamışsa yanlıştır. Türkiye'nin gocunacak bir şeyi yok. masada verilen sözler tutulmuş mu biz ona bakarız.

Birileri çıkıyor, Başbakan, ABD başkanı ile şöyle konuşmalıydı böyle konuşmalıydı diyor. Benim, başkanla ne konuştuğum hakkında ne biliyorsun. Dün sen konuşsaydın o zaman. El pençe divan durmaktan başka ne yaptınız.

Terörün çözümü siyasettedir diplomasidedir, ekonomik kalkınmadadır. Terör bizi bölmeye çalıştıkça biz daha çok kucaklaşacağız. Dikkatimizi dağıtmak isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.

Biz ülkeyi kalkındırmanın peşindeyiz. Geçtiğimiz hafta MARMARAY projesi ile ilgili son tüp tüneli de daldırdık. İstikrarı sabote edenler bu başarıları millettten kaçırmak istiyorlar. Bu başka bir ülkede olsaydı günlerce gündemde tutulurdu. MARMARAY'ın bir hayal ve imkansız olduğunu söylediler. AK Parti bir tek bunu gerçekleştirsin adını tarihe yazar dediler. 4 yıl sonra ne diyecekler bilmiyorum. 3'üncü köprü ve MARMARAY'ın biraz daha kuzeyinden bir tüp tünel daha yapacağız. Otomobiller geçecek. Bu adımlarada karşı çıktılar. Ancak 3'üncü köprüden geçecekler bu karşı çıkanlar. Bunlar tarihi adımlardır. Biz bu projeleri yaparken kültürel mirasa zarar vermemeye çalışıyoruz. Biz milletten aldığımızı millete kazandırıyoruz. Bundan onur duyuyoruz.

Marmaray Asya ve Avrupa için de önemli. MARMARAY, Londra'yı Pekin'e demiryoluyla bağlıyor. Kresel krizle de mücadele ediyoruz yatırımlara da devam ediyoruz.

Hep söylüyorsunuz diyebilirsiniz. Hafızayı beşer nisyanla sabittir. 79 senede 6 bin Km bölünmüş yol yapıldı. Biz 5.5 senede 9 bin Km daha bölünmüş yol yaptık. Bunlar bir hesap hesabı yaparak yola çıktık.

geçen gün bakanımla görüşürken bölünmüş yolları iki şerit değil üç gidiş üç geliş yapalım diyoruz. Gün gelecek bu yollar bize yetmeyecek. On yıllar sonrasını düşünmek planlamak durumundayız. Rahmetli Adnan Menderes vatan caddesini yaparken buraya uçak mı indireceksin dediler sol zihniyet.

Bu yatırımlarla kaza oranı dönemimizde yüzde 80 azalmıştır. karadeniz sahil yolunu bitirdik. Bize kadar yüzde 35'i 11 yılda yapılmıştı. Biz bitirdik. Ölüm virajlarını kaldırıp dev tüneller yaptık. Samsun-Anakara arası 2009 yılında bitiyor. Bu da bitmedi. Samsun Sinop arası da bitiriliyor. Bunları gözü olup da görmeyenler var. muhalefet git MARMARAY'a in bak neler yapılıyor. Belki gerçekleri görürsünüz. Böyle bir heyecanı paylaşamazsınız siz. Biz paylaşın istiyoruz. Bolu dağı tüneli yıllarca bitiremiyorlardı. Biz gelip bitirdik. Dediler patates deposu mu akaryakıt deposu mu yapsak dediler... Biz aslına uygun yapıp bitirdik.

Türkiye tersanecilikte dünyada 5. sıraya yükseldi. Dönemimizde havayolu lük taşıma aracı olmaktan çıktı. KÖYDES ve BBELDES projelerini gerçekleştirdik. havaalanı olmayan il kalmadı. hakkari Yüksekova'ya havaalnı kuruyoruz. Suyu ve yolu olmayan köy bırakmadık. KÖYDES'te bu döneme kalan işler var. Bunları 2009 bütçesi ile devam ettireceğiz.

İhracatı 36 milyar dolardan 133 milyar dolara çıkardık. 5 yılda nereden nereye geldik. 76 yıldan 36 milyar dolar 5 yılda 97 milyar dolar. Aveupa Birliği'nde ihracat yaptığımız ülke sayısı 43'e düştü. Buna rağmen ihracatımız arrtı. Afrika'ya bile ihracatımız var. 12 bin çeşit ürün dünya piyasasında dolaşıyor. Biz Ankara'ya mahkum olmayarak bunu başlardık. Biz dünyayı dolaşıyoruz ve işdamalarımızın sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Kararlı bir şekilde bu çalışmalar sürecek.

TBMM DAHA FAZLA ÇALIŞACAK

Genel kurul saatlerinde bir değişikliğe gittik. Tüm milletimiz bunu duysun istiyoruz. Biz milletin vekiliyiz dedik bu saatleri artırdık. Bu adımları yeterli görmüyor, vekil arkadaşlarımın toplantılara eksiksiz kalmasını istiyorum. Yılın sonuna kadar bu çalışmaları bitirmeliyiz. Yılbaşından sonra seçim havasına girileceği için bu çalışmalar verimli yapılmayacaktır.



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs