PKK çok uluslu bir güç | " /> PKK çok uluslu bir güç | "/>

En Sıcak Konular

PKK çok uluslu bir güç

14 Ekim 2008 11:32 tsi
PKK çok uluslu bir güç 
Deniz Ülke Arıboğan, PKK konusunda çok çarpıcı tespitlerde bulundu. PKK'nın ilk kurulduğu günlerdeki gibi olmadığını açıkladı ve...

Arena programına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, PKK konusunda çok çarpıcı tespitlerde bulundu

Petrol coğrafyasında etkin olmak isteyen ülkelerin PKK'yı bir taşeron olarak kullandığına değinen Arıboğan, "Şu anda ilk kurulduğu yıllardaki PKK ile karşı karşıya değiliz. Şu anda çok ciddi anlamda uluslararasılaşmış bir siyasal güç var karşımızda" şeklinde konuştu.

PKK'NIN ARKASINDA İSTİHBARATLAR VAR

PKK'yı oluşturan insan profiline de değinen Arıboğan, bölge halkından PKK'ya katılım olmadığını şu sözlerle anlattı:

"3'te 1'i Suriye kökenli, Türkçe konuşmayan insanlar. 3'te 1'i Kuzey Irak ve İran'dan geliyor. Kalan 3'te 1'i Almanya ve Avrupa ülkeleriyle, genellikle Batı bölgelerinden gidiyor. Bölge halkından katılım yok PKK'ya. Bunu görmek zorundayız. Bu bizim Kürdümüz falan değil. Bu başka bir şey. Ülkemize karşı elinde silahla savaş açmış birileri var, istihbaratlar var arkasında."

PKK, KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR

PKK terör örgütünün Kürtleri temsil etmediğinin altını çizen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğuna dikkat çekti. Arıboğan, "Bizim askerimiz şu anda dışarıdan beslenen silahlı insanlarla, dışarıdan gelen insanlarla mücadele ediyor. Burada kendi halkınız ile ilgili alacağınız hiçbir önlem ona fayda etmeyecektir. Siz istediğiniz kadar hak verin, özerklik verin. Şu anda PKK'nın işlevi Kürt halkıyla falan ilgili değil. Türkiye devleti ile ilgili bir problem. Şimdi kendi ülkenizi koruyacak mısınız, korumayacak mısınız?" şeklinde konuştu.

Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye'nin terör ile mücadele edebileceğini ancak halkın kendi arasındaki bir çatışmayı engelleyemeyeceğini ifade etti.

Küresel kriz nedeniyle insanların işsiz kalabileceğini ve şehirlerde güven ortamının azalabileceğini anlatan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, o bölgenin dünyanın dengesinin belirlendiği yer olduğunun altını çizdi.

Arıboğan, devletin sosyal devlet anlayışı ile bölgeye yatırım yaparak iş alanları açmasını, ayrıca toprak düzenlemesine gidilmesini önerdi.

Televizyongazetesi



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs