En Sıcak Konular

CHP Şişli'yi yargıyla alacak!

14 Ekim 2008 10:51 tsi
Şişli Belediye Başkanlığı'nı Mustafa Sarıgül'ün elinden almayı planlayan CHP, yargı kartını devreye soktu. Sarıgül'e dava açıldı..

Maslak'ta ünlü işadamı Mehmet Hattat'a ait 150 milyon dolarlık proje için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan CHP'li Çaltı, "Mustafa Sarıgül'e de görevden el çektirilsin" talebinde bulundu.


Maslak'ta yapımı devam eden Diamond Of İstanbul projesi yargıya taşındı. Ünlü işadamı Mehmet Hattat'ın sahibi olduğu Hema Endüstri tarafından yapılan, 150 milyon dolarlık, 200 metre yüksekliğindeki kulelerin mevcut plana aykırı olarak kaçak inşa edildiği öne sürülmüştü.

CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, projeyi yapanlar ve yapımına göz yuman sorumlularla ilgili Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

YERİN ALTINA 15 KAT

Şişli Ayazağa Transfer Merkezi 2 pafta, 11 ada 95 parselde bulunan 12 dönümlük araziye yapılan proje dört kez reddedildi.

Beşinci kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne getirilen proje, planlama müdürlüğünün olumsuz görüşlerine rağmen meclisten oy çokluğu ile geçtiğimiz haziran ayında geçirildi. Avrupa'nın ilk 100 binası arasında gösterilen kulelerin yapımı, askı sürecinin bitmemesine, itirazların bir sonuca bağlanmamasına rağmen bütün hızıyla sürüyor.

SUÇ DUYURUSU

Projeyle ilgili hem Şişli Belediyesi'ne hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 17 Temmuz'da itirazda bulunarak 1/bin ve 1/5 binlik planlarda yapılan değişikliğin mevcut planlara aykırı olduğunu öne süren CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, şimdi de projeyi yargıya taşıdı. Çaltı'nın bugün Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunda şu görüşlere yer verildi:

"İnşaatın yapı ruhsatlarının savcılıkça getirtilerek, bilirkişi vasıtasıyla halen devam eden inşaatın konumuyla uygun olup olmadığı saptanmalı ve inşaat sahibi Mehmet Hattat hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 184-1 gereğince işlem yapılmalı. Diğer sanıkların inşaata müsaade etmeleri, göz yummaları nedeniyle aynı gerekçelerle görevi kötüye kullandıkları son derece açıktır. Bu itibarla haklarında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir..."

'SARIGÜL DE YARGILANSIN...'

 CHP Şişli İlçe Örgütü'ylü birlikte Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Başkan Dursun Çaltı, dilekçesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu'na da atıf yaptı. Çaltı, kanunun 45. maddesinin açık olduğunu belirterek, "Buradaki rantın yaratılmasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de etkisi var. İlçe sınırları içinde yapılan kaçak inşaata gözyumdu. Bu yüzden görevi ihmal ettiği için, hemen başkanlıktan el çektirilmeli ve hakkında soruşturma açılmalıdır" dedi.

Hattatların yerin altında 15, yerin üstünde ise 50 kat inşaat yaptığına dikkat çeken CHP'li Çaltı, "Bu kabul edilemez bir durumdur. Burada 150 milyon dolarlık bir rant yaratılmıştır" ifadesini kullandı. Sarıgül'ün kaçak inşaata gözyummasına da dikkat çeken Çaltı, "CHP ranta karşı mücadelesini sürdürecektir" dedi.

ÇALTI KENT GÜNDEMİ'NDE

Öte yandan, yaptığı suç duyurusuyla gündeme gelen CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, bu akşam saat 20.30'da DEM TV'deki Kent Gündemi programına katılacak. Barış Yarkadaş'ın sorularını yanıtlayacak olan Çaltı, Şişli'deki imar rantını gözler önüne serecek.
 
(Sıcakgündem)



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs