En Sıcak Konular

Mali kriz, Rus gazetecileri de vurdu!

14 Ekim 2008 10:14 tsi
Rusya'da küresel mali kriz, petrol fiyatlarında beklenmedik düşüş ve Gürcistan savaşı nedeni ile toparlanamayan finans piyasaları reel ekonomiyi de etkilemeye başladı.

Rusya'nın ünlü gazetelerinden 'Nezavisimaya Gazeta' 20'si gazeteci olmak üzere 46 çalışanını kapı dışına koyarak giderlerini azaltma kararı aldı. Gazete yönetiminin diğer çalışanlarla ilgili de ücret düzenlemesi yapma kararı aldığı belirtildi.

The Moscow Times'a açıklamada bulunan 'Nezavisimiya Gazeta'nın editörü Konstantin Remchukov çalışanların sayısında gidilen indirimin yaşanan finansal kriz nedeni ile iş veriminin yeniden düzenlenmesinin bir sonucu olduğunu belirtti. Remchukov, "Giderleri üçte bir oranında azaltmayı planlıyoruz." dedi.

Gazete bazı alanlarda yaptığı özel çalışmalara da son vererek 24 sayfa olarak çıkan gazeteyi de 16 sayfaya indirdi. Gazete giderlerin artmasında yıl başından bu yana kağıta gelen yüzde 32'lik zammı gerekçe gösteriyor.

Rusya Basın Merkezi Başkanı Oleg Panfilov diğer gazetelerin de benzer karar alma ihtimaline dikkat çekti. Panfilov bunun daha çok mali kriz nedeni ile gazete sahiplerinin ne kadar kayıplarının olduğu ile doğru orantılı olduğuna dikkat çekti. Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri İgor Yakovenko Rusya'da basın sektöründe iki önemli gelir kaynağında sorun yaşanmaya başladığına dikkat çekerek şu şekilde konuştu: "Yüzlerce reklam veren şirket giderlerini kısma kararı aldı. Bir de okuyucular artık daha az gazete almayı planlıyor."

cihan



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs