En Sıcak Konular

'Kahraman' McCain hayal kırıklığı yarattı!

14 Ekim 2008 09:45 tsi
'Kahraman' McCain hayal kırıklığı yarattı! Vietnam gazisi kimliğiyle "onur ve vatanseverliğini" ön plana çıkardı. Ancak ekonomik kriz darbesini atlatacak strateji geliştiremedi. Tartışmalarda çıkış yapamadı.

Obama'ya "terörist" yakıştırması tepki topladı. ABD basını "Çirkinleşti" derken kendi partisi bile McCain'e desteğini azaltmaya başladı..

ABD seçimlerine bir aydan az bir zaman kala Cumhuriyetçiler zor günler yaşıyor. Kötü giden ekonomi, canlı tartışmalarında atak yapamaması nedeniyle başkan adayı John McCain, anketlerde Demokrat aday Barack Obama'nın gerisine düştü. Parti içindeki huzursuzluk McCain'in en son Minnesota'daki konuşmasında yuhalanmasına kadar vardı. Başta Vietnam gazisi olması nedeniyle kampanyayı "onur ve vatanseverlik" üzerine kuran McCain, son haftalarda yönünü Obama'yı "terörist" gibi gösterme ve adının "Hüseyin" olduğunu ön plana çıkarmaya çevirdi.

"OBAMA'DAN KORKUYORUM"
Hafta sonuysa McCain zor anlar yaşadı. Eşinin hamile olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Obama gibi teröristlerle işbirliği yapan birinin bu ülkeye başkan olmasından korkuyorum" dedi. Rakibini "Obama korkmamanız gereken bir insan" sözleriyle koruyunca yuhalanan McCain, "Sadece ondan iyi olacağımı biliyorum" diyerek ortamı yumuşatmaya niyetlendi. Basın ise McCain'in yönteminin doğru olmadığını savunuyor. Washington Post gazetesi, "Kampanyasını saygı üzerine kurduğunu söyleyemem. Obama'ya saygı duyduğunu söylüyordu. Şimdiyse çirkinleşti" yorumunu yaptı. Independent gazetesi ise, şahin Cumhuriyetçilerin McCain'i terk etmeye başladığını öne sürdü. Habere göre, eski aday Mitt Romney ile birçok Kongre yetkilisi, böyle giderse seçimleri kaybedeceğini belirttiler.

Clintonlar 'resmen' mitingde

Demokrat Parti adaylığını Barack Obama'ya kaptırdıktan sonra geri planda kalmayı tercih eden Clinton çifti bu kez kampanyaya resmen katıldı. ABD siyasetinin en önemli çiftlerinden Hillary-Bill Clinton, Pensilvanya'daki mitingde, başkan yardımcısı adayı Joe Biden'ın mitingine katıldı. Hillary Clinton, "Artık Demokratların Bush'un ardını temizlemesinin zamanının geldiğini" söyledi. "Bu seçimlerde kenarda oturmanın zamanı değil" dedi. Özellikle "mavi yakalı" çalışan kesimin oylarına sahip Clinton'un, mali durumu iyi "beyaz yakalıların" oylarını alan Obama'ya desteğinin büyük olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Obama için kadından mikrofonu çekti

Obama'nın "Arap" olduğunu ve ondan korktuğunu söyleyen bir kadının elinden zorla mikrofonu çeken McCain, kendi rakibini şu sözlerle korumak zorunda kaldı: "O ailesine bağlı düzgün bir adamdır. ABD vatandaşıdır. Sadece benim bazı temel konularda anlaşmazlık yaşadığım biridir" dedi.

sabah



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs