En Sıcak Konular

Barzani'nin önüne bu beş şart konacak!

14 Ekim 2008 08:27 tsi
Barzani'nin önüne bu beş şart konacak! K.Irak'a PKK ile ilişkisine çekidüzen vermesi için son uyarı!

Desteği kes, istihbaratı paylaş

Bağdat’ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani ile bir araya gelecek Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, Ankara’nın K. Irak ile ilişki kurmak için öne sürdüğü şartları iletecek.

AKTÜTÜN terör saldırısının ardından PKK ile mücadelede yeni yöntemler benimseme kararı alan Ankara, Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik’i, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmelerde bulunmak üzere Irak’a gönderiyor. Özçelik, Bağdat’ta gerçekleşecek görüşmede, Kuzey Irak Yönetimi’nin, PKK ile mücadelede Ankara’ya destek vermesini isteyecek ve ilişkilerin sağlıklı yürüyebilmesi için Ankara’nın 5 talebini iletecek. Özçelik’in, Barzani’nin yaşadığı ve makamının bulunduğu Erbil’de değil de, Irak’ın başkenti Bağdat’ta görüşmesi de ayrı bir mesaj niteliği taşıyor.

BAĞDAT’TA KÜRT ZİRVESİ

MESUT Barzani, dün Erbil’den Bağdat’a geçerek Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü. Görüşmede, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Özçelik ise görüşmede Barzani’ye ‘Türkiye’nin uluslararası haklarından doğan sınır ötesi operasyon düzenlememesi ve Kuzey Irak yönetimi ile iyi ilişkiler sürdürmesi için’ Ankara’nın şartlarını iletecek.

Öte yandan Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani’nin özel sekreteri Hawrami Türkiye ile yakınlaşacaklarına inandığını söyledi.

Barzani’ye iletilecek 5 şart

MURAT Özçelik’in, ‘Ankara’nın şartları’ olarak ileteceği 5 mesaj şöyle:

1- PKK’nın eylemlerini onaylamadığını belirten Kuzey Irak Yönetimi, hala PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamamıştır. Ankara, Kuzey Irak Yönetimi’nden, PKK’yı terör örgütü olarak resmen ilan etmesini beklemektedir.

2- Kuzey Irak, PKK kamplarının bulunduğu bir sığınak durumundadır. Bu kampların ve PKK’nın siyasi bürolarının derhal kapatılması gerekmektedir.

3- PKK operasyonlarını, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızarak gerçekleştirmektedir. Lojistik destek olmaksızın örgüt, topraklarınızda barınamaz ve terör eylemleri gerçekleştiremez. PKK’ya yönelik lojistik destek derhal kesilmeli.

4- Sadece Türkiye’nin değil, Interpol’ün aradığı birçok PKK’lı terörist Kuzey Irak’ta barınmaktadır. Üst düzey bu teröristlerin, Türkiye’ye iadesi şarttır.

5- Türkiye, geçen yıldan bu yana ABD ile eşzamanlı istihbarat paylaşımı yapmaktadır. Kuzey Irak Yönetimi’nden de istihbarat paylaşımı beklemekteyiz.

star



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,341 µs