yeni iddia! | " /> yeni iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon-PKK ilişkisinde yeni iddia!

14 Ekim 2008 07:58 tsi
Ergenekon-PKK ilişkisinde yeni iddia! Ergenekon terör örgütünün PKK ile ilişkisi tanık ifadeleriyle yeni boyut kazandı. Gürbüz Çapan'ın terör örgütü elebaşısıyla sık sık görüştüğü ileri sürülüyor.

Ergenekon terör örgütünün PKK ile ilişkisi tanık ifadeleriyle yeni boyut kazandı. İddianameye de yansıyan bir tanığın ifadesine göre, Ergenekon'un finansörü olduğu belirtilen Gürpüz Çapan, 1995 yılında Abdullah Öcalan'la birkaç kez bir araya gelmiş.  
 
Ergenekon terör örgütünün finansörü olduğu iddia edilen eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'la 'sıkı ilişki' içerisinde olduğu ileri sürülüyor. Esrarengiz şekilde Büyükçekmece Adliyesi'nde kaybolan CD'de ifadesi bulunan bir tanık Çapan'la ilgili şu iddiada bulunuyor: "Abdullah Öcalan'la direkt görüşebilen birisidir." CD'deki görüntülere göre gizli tanık Çapan için, "Özellikle 1995 yılı ve civarında Apo'yla sık sık görüşüyordu." diyor. İfadeyi alan jandarma yetkilileri iddianın doğru olup olmadığını tekrar tekrar soruyor. Tanık, sözlerinin arkasında durarak iddiasını yeniliyor. İstanbul Büyükçekmece'deki arazi yolsuzluğu ile ilgili olarak Büyükçekmece Adliyesi'nde dava sürerken 41 klasörden oluşan 237 adet resim, ses ve data kayıtlarının bulunduğu CD'ler kaybolmuştu. Yolsuzluk iddialarını araştıran Binbaşı Zeki Bingöl, CD'lerin 'ortadan kaldırıldığı'nı savunmuştu. Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerine de giren belgelerde yolsuzluk çarkının nasıl işlediği ayrıntılarıyla anlatılıyor. Büyükçekmece'deki arazi yolsuzluğuna dair jandarma raporunda aralarında askerlerin de bulunduğu çok önemli isimler geçiyor. Çapan, CD'nin kaybolduğu dönemde Büyükçekmece'ye bağlı Esenyurt beldesinin belediye başkanıydı.

Gürbüz Çapan'ın Abdullah Öcalan'la görüşmesi Ergenekon ile PKK arasındaki ilişkileri doğrular nitelikte. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamede, Ergenekon'un PKK ile ilişkileri ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu da, "PKK'yı Ergenekon kurdurdu." diyerek iddianamedeki bilgilerin doğru olduğunu söylemişti. Ergenekon sanıklarından İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek'in Bekaa Vadisi'nde Abdullah Öcalan'a çiçek verirken çekilen fotoğrafları da iddianamede yer almıştı. Ergenekon operasyonunu en fazla eleştiren ulusalcı isimlerden Yalçın Küçük'ün PKK kampında terör örgütü elebaşısıyla çekilen fotoğrafları da medyaya yansımıştı.

Ergenekon iddianamesinde geçen Çapan'la ilgili bir başka iddia ise Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili. İddianamede Çapan'ın yüzde 10 hissesine sahip bulunduğu Cumhuriyet'in Ergenekon tarafından ele geçirilmesine yönelik çalışmalar içerisinde yer aldığı kaydediliyor. İddianamede Cumhuriyet etrafındaki çalışmalar için, şu değerlendirme yapılıyor: "Cumhuriyet Gazetesi'nin ele geçirilmesi ve reorganize edilmesi çalışmalarında isimleri geçen şüpheliler Veli Küçük, Ferit İlsever ve Doğu Perinçek'in tutuklandıkları, Cumhuriyet'te başyazarlık yapan İlhan Selçuk'un da soruşturma kapsamında yakalanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, dolayısıyla eldeki tüm delillerin Cumhuriyet Gazetesi'ni reorganizasyon yaparak örgütün amaçları doğrultusunda kullandığı anlaşılmaktadır."

Eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın jandarmayı da 'kendi askeri' haline getirdiği öne sürülüyor. Belediyeye 2001 yılında jandarma tarafından yolsuzluk operasyonu düzenlenmişti. 2000-2001 yılları arasında Esenyurt İç Güvenlik Takım Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay C.A. Büyükçekmece Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.Ş.'nin Çapan ve ailesiyle 'gizli ilişkiler' kurduğunu ileri sürmüştü.
 
zaman



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,025 µs