En Sıcak Konular

Öldürülen işadamının eşine şok tutuklama

13 Ekim 2008 21:45 tsi
ADANA’da 3 milyon YTL'sini dolandırdıkları demir tüccarı patronları 51 yaşındaki Ali Yasin Sönmezler’i, başına demir boru ile vurup öldürdükten sonra domuz bağı ile bağlayıp çuvala koyarak çöplüğe atan 23 yaşındaki Gürkan Kulle ile 26 yaşında

Jandarma ve polisin ortak çalışması sonucu yakalanan zanlıların, nöbetçi mahkemedeki ifadelerinde, kendilerini azmettirenin kurbanın eşi olduğunu söylemeleri üzerine, 46 yaşındaki Şehnaz Sönmezler de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yenidam Mahallesi Yeşilova Sulama Birliği yakınındaki tarla içinde Türkiye Jokey Kulubü’ne ait hayvan dışkılarının atıldığı çöplükte 28 Ağustos’ta domuz bağı ile bağlı bir erkek cesedi bulundu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen ve elleri ile ayakları iple bağlanıp, yüzüne havlu basılıp koli bantıyla bantlandıktan sonra çöpe atılan cesedin 2 Ağustos’ta kaybolduğu Cumhuriyet Savcılığı’na bildirilen Sönmezler Saç Profil Şirketi sahibi işadamı Ali Yasin Sönmezler’e ait olduğu belirlendi. Adli Tıp Kurumu’nda DNA testi için bekletilen Sönmezler’in cesedini, eşi kolundaki saati, iç çamaşırı ve ayakkabılarından teşhis etmişti. Vahşice katledilen Sönmezler’in katillerini bulmak için ortak çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, ödenmeyen çeklerle ilgili 3 milyon YTL’ik icra işlemi başaltılması üzerine soruşturmayı bu yöne de kaydırdı.

İncelenen borç çeklerindeki imzaların sahte olduğu ve muhasebe elemanı Gürkan Kulle tarafından atıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alının Kulle, patronu Sönmez’i arkadaşı ustabaşı Arman Arı ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti. Jandarma’daki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkemede kendilerini Ali Yasin Sönmezler’in eşi Şehnaz’ın azmettirdiğini söyledi. Bu itiraf üzerine gözaltına alınan Şehnaz Sönmezler de cinayete azmettirmek suçundan bugün tutuklandı.

CENAZEYE KATILIP TAZİYELERİ KABUL ETTİLER

Ali Yasin Sönmezler’in Buruk mezarlığındaki cenaze töreni sırasında çekilen görüntülerde katil zanlıları Gökhan Kulle ile Arman Arı’nın da yer alması dikkat çekti. Soruşturmayı yapan jandarma ve polis tarafından da izlenen cenaze sırasında Sönmezler’in oğlunun her iki koluna giren Gökhan Kulle ile Arman Arı sarılıp, teselli etmeye çalışıp, yakınlarıyla birlikte gözyaşı döküyor. Aile fertleri gibi taziyeleri kabul ederken görüntülenen Kulle ile Arı, “O bizim babamız gibiydi. Nasıl kıydılar? Kimler kıydı?” diyerek ağlarken görüntülendi.

Uzun zamandan beri Sönmezler'in yanında muhasebe elemanı olarak çalışan Gökhan Kulle'nin, askerliğini 2 yıl önce yaptığı veaskerliği süresince ailesine patronu Ali Yasin Sönmezler’in baktığı ortaya çıktı.

EŞİN TUTUKLANMASI AİLEYİ ŞOK ETTİ

Kolundaki saat ve anahtarlıktan teşhis ettiği Ali Yasin Sönmezler’in cenazesi sırasında gözyaşlarına boğulup, ‘Şehidim, kanın yerde kalmayacak’ diye feryat eden Şehnaz Sönmezler’in azmettirici suçlamasıyla tutuklanması aile içinde şok etkisi yarattı. Yıllarca aynı yastığa baş koyduğu kocasını öldürtmekten tutuklanan Şehnaz Sönmezler cenaze sırasında, “Komiser, kocamın katillerini bul, kanını yerde bırakma” diye bağırmıştı.

milliyet



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs