Bak sen şu baldızın marifetine! | " /> Bak sen şu baldızın marifetine! | "/>

En Sıcak Konular

Bak sen şu baldızın marifetine!

13 Ekim 2008 19:32 tsi
Bak sen şu baldızın marifetine! Sarkozy'nin baldızı, Kızıl Tugay üyesinin İtalya'ya iade edilmemesi için Fransız lideri ikna etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin baldızı Valeria Bruni-Tedeschi, İtalya'nın istediği Kızıl Tugaylar üyesi Marina Petrella'nin Roma'ya iade edilmemesi için Fransız lideri ikna etmeye yardımcı olduğunu söyledi.
Fransız mahkemesi, Petrella'nin, İtalya'ya iade edilmesine karar vermişti. Ancak Sarkozy, insani endişeleri gerekçe göstererek Petrella'nin iade kararına onay vermedi.

Fransız Europe 1 radyosu konuşan Sarkozy'nin baldızı, "Petrella'yi hapishanede gördükten sonra kendisine biraz durumundan bahsettim. Kararında etkili olabilecek biraz bilgi verdim." diye konuştu. Petrella destekçileri, Kızıl Tugayların eski üyesinin yakaladıktan sonra "depresyona girdiğini, yaşama isteğini kaybettiğini ve 40 kilo kaybettiğini" söylüyor.

Gazeteciler, Sarkozy'ye iade kararını imzalamadığını söylemek için neden eşini gönderdiğine ilişkin soruya, "Bunu ondan istediğim için gitti. Petrella ölebilir." şeklinde cevap verdi. İtalya'da Petrella'ya sıcak bakanların oranı çok düşük. Isabella Bertolini adlı muhafazakar siyasetçi, "İnsani endişelerle Kızıl Tugaylar üyesini iade etmemek kulağa çok kötü bir şaka gibi geliyor." dedi.

Babası Kızıl Tugaylar tarafından öldürülen Sabina Rossa, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bu kararını eleştirdi. Rossa, "Terör kurbanı aileler, bu olaylara ışık tutmak ve artık bu sayfayı kapatmak istiyoruz. Ancak Fransa'nınki gibi kararlar, buna yardımcı olmuyor." diyerek tepkisini gösterdi. İtalyan mahkemesi, 1992'de, Petrella'yı gıyabında adam öldürme, kaçırma, kaçırmaya teşebbüs ve silahlı soygun suçlarından mahkum etmişti.

Fransa'da 20 yıldır yaşayan Petrella, İtalya'nın isteği üzerine geçen yıl Ağustos ayında yakalanmıştı. Fransız mahkemesi, Petrella'nin iadesine geçen Aralık ayında onaylamıştı. Başbakan da mahkeme kararını imzalamıştı.

Solcu bir grup olan Kızıl Tugaylar, örgütünün amacı silahlı mücadele vererek devrimci bir devlet kurmak ve İtalya'yı Batı Bloğu'ndan çıkarmaktı. Örgüt, 1978 yılında İtalya başbakanı Aldo Moro'yu kaçırıp öldürmüştü. 1984 yılında ikiye ayrılan örgüt, Soğuk Savaş'ın bitmesi ardından dağıldı. 1970'ler boyunca Kızıl Tugaylar yaklaşık 14,000 şiddet eyleminden sorumlu tutuldu. 

cihan
 



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,450 µs