En Sıcak Konular

Dink davası sürüyor: Hayal slogan attı

13 Ekim 2008 17:52 tsi
Dink davası sürüyor: Hayal slogan attı Hrant Dink davasının 7’nci duruşması başladı. Duruşmaya Ogün Samast getirilmedi. ‘Hrant’ın arkadaşları’ ise Adliye’nin önünde...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 8’i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 7’nci duruşmasının görülmesine başlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 8 tutuklu sanıktan 7’si ile 11 tutuksuz sanıktan biri katıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Erkan Canak, Ogün Samast’ın duruşmaya getirilmediğini, cezaevi araç sorumlusunun sanığın rahatsız olduğunu ve raporunun faksla mahkemeye bildirileceğini söylediğini kaydetti. Duruşmaya, celse arasında mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla devam ediliyor.

OGÜN SAMAST, DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ
Beşiktaş’taki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edilecek dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar, çeşitli cezaevlerinden jandarmalar eşliğinde adliyeye getirildi. Ancak, tutuklu sanıklar arasında yer alan Ogün Samast’ın, Kandıra F Tipi Cezaevi’nden duruşma için getirilmedi.

Dink suikastı sanığı Yasin Hayal olay yerine getirilirken Kahramanmaraş olaylarında kullanılan sloganı attı: Yaşasın Alperen Ocakları. Kanımız aksa da zafer İslamın!
Öte yandan, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin bulunduğu meydanda toplanan bir grup, "Hepimiz tanığız adalet istiyoruz" yazılı "Hrant Dink Davasını İzleme Koordinasyonu" imzalı pankart açtı.
Ellerinde Hrant Dink’in fotoğrafları ve çeşitli dövizler bulunan grup adına Görkem Yeltan tarafından "Hrant’ın Arkadaşları" imzalı bir basın açıklaması okundu.
Açıklamada, Hrant Dink’in ölümünün ardından 2 yıla yakın bir sürenin geçtiği hatırlatılarak, "Bugün, Hrant Dink’i katledenlerin yargılandığı davada gene buradayız. Gene mağduruz, gene tanık. Bu kaçıncı duruşma? Ne kadar yol alındı? Tetiği çeken ve cinayeti planlayanlar bugün 7’inci kez hakim karşısına çıkacak. Tetiği çekenin yaşı bu süre zarfında büyüdü. Bir önceki davada tutuklu sanıkların rahatlığına, pervasızlığına bütün Türkiye tanıklık etti. Bu kez de öyle mi olacak?" denildi.
Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 2 jandarma subayının yargılandığı dava ile görülmekte olan bu davanın birleştirilmesi yönündeki taleplerin her seferinde reddedildiği belirtilen açıklamada, "Hrant, bu toprakların çok kıymetli evlatlarından biriydi. Bu topraklar geçtiğimiz yıllar içinde Hrant gibi onlarca değerini yitirdi. Türkiye’nin son günlerde içinde bulunduğu ruh hali bizi ürkütüyor. Artık korkmak istemiyoruz. Bir önceki davayı izlemeye geldiğimizde demiştik ki başımızı eğeceksek, Hrant gibi bir insanı kaybettiğiniz için üzüntümüzden eğelim, hukuksuzluk ve adaletsizliğin utancından değil. Gene adalet istiyoruz. Bu aslında pek basit bir istektir. Suçluları kollamayı bırakırsanız adaletin yolu açılır. Gene Hrant için, adalet için buradayız. Gene Hrant’ız" ifadelerine yer verildi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

OGÜN SAMAST PSİKİYATRİ SERVİSİNDE

AGOS Gazetesi Genel yayın Yönetmedi Hrant Dink'in katil zanlısı olarak tutuklandıktan sonra Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi’ne konulan ve bir süredir bunalım içinde olduğu belirlenen Ogün Samast, bugün Kocaeli Devlet Hastanesi’ne getirilerek Psikiyatri Servisi’nde muayeneden geçirildi.
İzmit-Kandıra Karayolu’nun 20'nci kilometresindeki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde kalan ve daha önce de değişik rahatsızlıklardan dolayı Kocaeli Devlet Hastanesi’ne getirilen Ogün Samast, bugün saat 10.00 sıralarında aynı hastanenin psikiyatri servisine getirildi. Ogün Samast’ın Psikiyatri servisinde yaklaşık yarım saat kaldığı ve kontrolden geçirildikten sonra bazı ilaçlar verildiği öğrenildi. Samast muayene bittikten sonra sonra jandarma ekiplerince yeniden cezaevi aracına bindirilerek götürüldü.

Radikal



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs