dev kurtarma paketi! | " /> dev kurtarma paketi! | "/>

En Sıcak Konular

İşte AB'nin dev kurtarma paketi!

13 Ekim 2008 16:55 tsi
İşte AB'nin dev kurtarma paketi! Ab ülkeleri, küresel mali krize ilişkin Almanya'nın ekonomik paketini açıkladı. AB çatısı altında krize karşı önlem arayışı içinde olan ülkelerin kurtarma paketi tutarı bir hayli yüksek!

Almanya Başbakanı Angele Merkel küresel mali krize ilişkin Almanya'nın ekonomik paketini açıkladı. Merkel, 400 milyar Euro olarak açıklanan kurtarma paketinin 500 milyar Euro'ya yükseltildiğini duyrudu.

Yeni bir mali sisteme geçtiklerini anlatan Merkel, Kriz atlatıktan sonra bankaların kârının vergi mükelleflerinin olacağını söyledi. Sorunlu kredileri bankalardan satın alacaklarını anlatan Merkel şunları kaydetti.

"Geldiğimiz noktadan mutluyuz. Biz ikinci bir kilometre taşını da ortaya koyuyoruz. Biz uluslararası toplum olarak örnek olmalıyız.

Mali ürünlerle ilgili olarak bu modelin tartışılacağı bir proje hazırlanacak. Bu süreçte bir çok görüşme yapacağız. Yeni uluslararası kurallar ortaya çıkartılacak. Yeni bir mali sistem kurulacak. Biz çok derin önlemler alacağız. Vatandaşlar arasında güven tesis edilmiş olacak." 

Fransa ve İspanya da kredi yarışında

Sarkozy, krizde zor durumda olan bankalara 360 milyar avroya kadar yardım yapılacağını açıkladı. İspanya, banka kredileri için 100 milyar avro garanti edecek.     
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, küresel kriz karşısında zor durumda olan bankalara 360 milyar avroya kadar yardım yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen olağanüstü bakanlar toplantısının ardından basına açıklama yapan Sarkozy, hükümetin, zor durumdaki bankalara yapacağı yardımın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Sarkozy, hükümetin zor durumdaki bankalar arasındaki kredi alış verişinde 320 milyar avroya kadar garanti vereceği, yine zor durumdaki bankaların sermaye artırımı için ise 40 milyar avro ayıracağını bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, küresel kriz karşısında zor durumda olan bankalara 360 milyar avroya kadar yardım yapılacağını açıkladı.

Sarkozy, hükümetin, zor durumdaki bankalara yapacağı yardımın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Sarkozy, hükümetin zor durumdaki bankalar arasındaki kredi alış verişinde 320 milyar avroya kadar garanti vereceği, yine zor durumdaki bankaların sermaye artırımı için ise 40 milyar avro ayıracağını bildirdi.

Hükümetin yapacağı bu yardımın maksimum olduğunu belirten Sarkozy, mali piyasaların normal bir biçimde çalışmaya başlaması halinde bu rakama da ulaşılamayabileceğini vurguladı.

Sarkozy, ''Para akışı gitmiyor, bankalar arasındaki pazarı açmak gerekiyor''diye konuştu.

Bu arada bugünkü olağanüstü bakanlar kurulu toplantısının ardından, zor durumdaki bankalara vakit geçirmeden yardım yapacak ve fon ayıracak özel bir mekanizmasının kurulması için hazırlanan yasa tasarısına onay verildi.

 Söz konusu yasa tasarısı bu hafta içinde meclis ve senatoda oylanacak.

İSPANYA'DAN BANKA KREDİLERİ İÇİN 100 MİLYAR AVRO

İspanya, banka kredileri için bu yıl 100 milyar avro garanti edecek.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, yaptığı açıklamada, bu kararın, AB liderlerinin dün finansal krizi önlemek için vardığı anlaşmaya uygun olarak alındığını söyledi.

Bu karara göre, bu yıl sonuna kadar İspanya bankalarının kredi operasyonları garanti altına alınıyor. Ayrıca garanti İspanya'daki bazı yabancı bankaların şubelerindeki operasyonları da kapsayabilir.

Gelecek yıl için miktarın henüz belirlenmediğini söyleyen Zapatero, AB'nin eşgüdümlü çabalarının, ''sosyal güvenliği ve istihdamı sürdürmek için en iyi garanti olduğunu'' belirtti.

Zapatero, hükümetin bankaların sermayesinin yeniden düzenlenmesi olasılığını kabul ettiğini, ancak bunu şimdi yapmak için plan olmadığını kaydetti.

-MACARİSTAN TİCARET BANKASI DÖVİZLE KREDİ VERMEYİ DONDURDU

Macaristan Ticaret Bankası, dövizle kredi vermeyi dondurdu.

Banka, bugünden itibaren bankalardan döviz kredisi almak isteyenlere döviz kredisini vermeyi dondurduğunu, kredi taleplerinin karşılanmayacağını açıkladı.

Banka yönetimi, mali kriz ortamında, avro ve İsviçre frangı kredi vermeyi sürdürmenin büyük risk olacağını, forint kredilerinin ise devam ettiğini açıkladı.

BUSH: "KÜRESEL EKONOMİYİ KURTARMAK İÇİN SORUMLU VE KARARLI ÖNLEMLER ALIYORUZ"

ABD Başkanı George W. Bush, ülkesinin ve diğer ülkelerin, küresel ekonomiyi kurtarmak için sorumlu ve kararlı önlemler aldığını bildirdi.

Bush, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için Beyaz Saray'da düzenlenen karşılama töreninde, dünya bankacılık sistemini mahveden küresel krizden sonra küresel ekonomiyi kurtarmak ve büyümeyi teşvik etmek için herkesin sorumlu ve kararlı önlem almaya devam edeceğini ifade etti.

Berlusconi de konuşmasında, tarihin, Bush'un büyük bir devlet başkanı olduğunu göstereceğini söyledi.

Ekonomi hakkında iyimser konuşan Berlusconi, Avrupa ülkelerinin, mali krizin önlenmesi konusunda olumlu olmasını umduğu önlemler aldıklarını ve krizin önlenmesi için her türlü araca ve imkana sahip olduklarını ifade etti.

Samimi görüntüler sergileyen iki lider törenden sonra Oval ofiste görüştü. Bush, Berlusconi için yine Beyaz Saray'da akşam yemeği verecek.

AA


 



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,798 µs