En Sıcak Konular

Vefat eden Esat Edin, yargılanacak

13 Ekim 2008 13:13 tsi
Yargıda rüşvet iddiaları üzerine başlatılan ‘Neşter-2’davasında sona yaklaşıldı. Neşter-2 davasında tutuksuz yargılanan sanıklardan Kemer Country’nin sahibi Esat Edin, geçtiğimiz hafta içerisinde Edremit’te sele kapılarak 3 çocuğuy

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 sanık hakkında beraat kararı vermiş, Yargıtay bu kararı bozmuştu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin bozma kararına yerel mahkeme direnince, dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na geldi.

BABA GÜRYEL MESLEKTEN ATILDI, OĞLU HALEN YARGILANIYOR

Yerel mahkemede dava devam ederken, Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu HSYK eski Başkanvekili Ergül Güryel hakkında "görevden çekilmeye davet" kararı vermişti. Güryel, bu karar sonrası emekliye ayrılmıştı.

Ergül Güryel’in oğlu avukat Cenk Güryel, Neşter-2 davasının 2 numaralı sanığı olarak yer alıyor. Haldun Erdavran, Cenk Güryel, Galip Altuntaş, Ahat Erbil, İffet Gökbakan, Gökmen Yasin Mungan, Esat Edin ve Harun Utcu’nun aralarında bulunduğu 19 sanığın kaderi, yarın yapılacak olan toplantıya çevrildi.


HAKİMLER ÜZERİNDE NÜFUZ VE MENFAAT SUÇLAMASI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bazı davaların yargı sürecini etkileme girişimleri ile ilgili olarak açılan “Neşter-2” Davası’nda, “çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve örgüte yardım etme” suçundan tüm sanıkların beraatine karar vermişti.

Mahkeme, “hakimler üzerinde nüfuz kullanma” ve “devlet memurlarına intisap iddiasıyla menfaat temin etme” suçlarından 4 sanık açısından görevsizlik kararı vererek, dosyayı görevli ve yetkili Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

YARGITAY MAHKUMİYET İSTEDİ

Yargıtay, sanıklardan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili eski Yargıtay üyesi Ergül Güryel’in oğlu avukat Cenk Güryel, diğer avukatlar Özgün Öztunç ve Galip Altuntaş ile iş adamı Haldun Erdavran ve sekreteri İffet Gökbakan hakkında, yürürlükten kaldırılan 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu’na göre “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçundan verilen beraat kararını bozmuştu.

Daire, bozma gerekçesinde sanıkların eylemlerinin, suç tarihinde yürürlükte olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 313. (5237 sayılı TCK’nın 220.) maddesinde tanımlanan “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçunu oluşturduğuna işaret etmişti.

Bozma gerekçesinde, “Çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek” suçundan yargılanan ve suç oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilen diğer 14 sanığın durumunun ise, buna göre yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtilmişti.

Yerel mahkemenin, Yargıtay’ın bozma kararına direnmesi üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine geldi.
Hürriyet



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,648 µs