Ergenekoncu Askerlere Şok | " /> Ergenekoncu Askerlere Şok | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekoncu Askerlere Şok

13 Ekim 2008 12:43 tsi
Ergenekoncu Askerlere Şok Ergenekon Terör Örgütü ile ilişkili, gözaltılı, tutuklu askerlere kötü haber. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi emsal bir karar aldı.

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), aralarında terör örgütü Ergenekon davasında tutuklu muvazzaf subayların da bulunduğu pek çok sanığı ilgilendirecek emsal bir karara imza attı. AYİM, bir suç örgütüne yardım ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan bir uzman çavuşun meslekten ihraç edilmesi üzerine açtığı davayı reddetti.

Bursa İl Jandarma Komutanlığında uzman çavuş olarak görev yapan davacı, sicil üstlerince “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kalması uygun değildir” sicili tanzim edilmesinin ardından meslekten ihraç edildi.

-KAMUOYU TARAFINDAN İYİ BİLİNMEYEN KİŞİLERLE GÖRÜŞMESİ DE SUÇ SAYILDI-

Meslekten ihraç edilen uzman çavuş, ayırma işleminin iptali istemiyle AYİM e dava açtı. AYİM 1. Dairesi, ayırma işleminin hukuka aykırı olmadığını belirterek şu kararı verdi:

“Davacının, 03.03.2006 tarihinde kamuoyu tarafından iyi bilinmeyen şahıslarla görüşmesi ve irtibatını devam ettirmesi suçundan İl Jandarma Komutanlığınca 7 gün oda hapsi cezası ile cezalandırıldığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi ile suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunu işlediğinden bahisle TCK nun 220/7 delaletiyle 220/2-3. maddesi gereğince cezalandırılması talebiyle hakkında kamu davası açıldığı ve yargılamasının İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ettiği görülmektedir. Davacının, bulunduğu rütbesinde disiplin ve mahkeme safahatına göre sicil üstlerince cezalandırıldığı, Dairemizin ara kararı ile getirtilen ve iddianameye esas olan telefon dinleme tutanaklarından davacının suç örgütü elemanları ile içerisinde bulunduğu ilişkilerin mahiyeti ve şeklinin artık TSK'da görev yapmasını engelleyici vehamet derecesine ulaştığı, bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde, davacının disiplin bozucu hareketlerde bulunduğu, ikaz ve cezalara rağmen ıslah olmadığı, tavır ve hareketlerini ikazlara rağmen düzenleyemediği görülmekle tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”

-ERGENEKON SANIKLARINA DA KÖTÜ HABER-

Yargı çevreleri, AYİM’in verdiği bu kararın ardından, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan askeri personelin meslekten ihraç edilmesine onay verilmesi anlamına geleceğini belirterek, “Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan muvazzaf subayların da, dava sonuçlanmadan meslekten ihraç edilmesine neden olabilecek” yorumunu yaptılar.

aktif haber



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,710 µs