En Sıcak Konular

Uğur Dündar'ı delirten dava

13 Ekim 2008 12:34 tsi
Uğur Dündar'ı delirten dava Dava 30 Ekim'de başlıyor. Bu mesleğin en deneyimli gazetecilerinden biri açtı. İsteği tazminatı. Dündar'ın canını acıtacak olan ise bir suçlama...

Uğur Dündar ile mesleğin duayenlerinden Ulvi Yanardağ, mahkemelik oldu. Nedeni de Dündar'ın, Ulvi Yanardağ'a kıdem tazminatı ödememesi. 30 Ekim'deki dava öncesi Yanardağ'ın çarpıcı iddiaları var. Davaya tanık olacak gazeteci bulamayan Yanardağ, "Tanık olanları bir daha o kapıdan içeri sokmaz" diyor...

Medya dünyasının konuştuğu bu olay aslında ekran arkasındaki emekçilerin nasıl üç kuruşa çalıştırıldığının da belgesi... 7 Gölgede çıkan habere göre işte olayın öyküsü;

Yıllar boyu muhabir olarak farklı alanlarda başarılara imza atan Ulvi Yanardağ’ın 10 yılı aşkın bir dönemi, iki kez Uğur Dündar ile kesişti. İlkine ilişkin fazla yazılıp çizilen olmadı. Ama ikinci çalışma dönemi buruk başladı, acı bitti.

2002 yılında Ulvi Yanardağ Show TV'de çalışıyordu. O dönemde Tuncay Özkan da kanala yeni transfer olmuştu. Reha Muhtar’dan boşalan koltuğa daha güçlendirilmiş yetkilerle Tuncay Özkan’ın gelmesi, Uğur Dündar’ın canını sıkıyordu. Uğur Dündar, Arena’dan iki eski mesai arkadaşının rakip bir kanalda bir arada olmasına gönlü razı değildi. Dündar, “Eski dostu” kabul ettiği ve “Ulvi Abi” diye hitap ettiği ismi aramayı kararlaştırdı.

İLK ŞOK ÜCRETTE

Bir balık restoranında buluştular, el sıkıştılar... Uğur Dündar, Ulvi Yanardağ’dan Show’da aldığı maaşı sordu. Yanardağ, 4 milyar 200 bin lira maaş aldığını, 1000 lira da farklı programlara yaptığı katkılardan dolayı kendisine ödeme yapıldığını söyledi. Uğur Dündar, “Yani yaklaşık 5 milyar” diye rakamı yuvarladı.

Birlikte çalışmaya başladılar. Ay başı geldiğinde Uğur Dündar’ın sekreteri, kendisi için hazırlanan zarfı Yanardağ’a uzattı. İçinde 3000 YTL vardı. Zarfı aldığında Yanardağ’ın yüzü ekşidi, içi burkuldu. Sekreter, “Ulvi Abi bir yanlışlık mı var?” diye sordu. Yanardağ, kafasını çevirmeden, “Yok, yok” karşılığını verdi, geçip odasına gitti.

Birlikte 6 yıl çalıştılar. Arena programlarının jeneriğinde Ulvi Yanardağ ismi önceleri “İstihbarat Şefi” sonraları ise “Program Danışmanı” olarak yazıldı. Yanardağ, başta niye öyle yazıldığını, sonra niye “danışman” olarak değiştirildiğini bir gün bile sormadı.

Ulvi Yanardağ’ın, Uğur Dündar ile çalışmaya başladığı dönemden bu yana geçen zaman zarfındaki maaşı 6 yılda 3 milyar liradan 4 milyar 200 bin liraya çıkabildi.

SEN ARTIK GELME ABİ

20 Şubat 2008 Çarşamba günü idi. Uğur Dündar, fanatiği olduğu Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Klübü’nde Sevilla ile oynayacağı maç için İspanya’ya gidecekti.

Ulvi Yanardağ’ın telefonu çaldı. Açtığında konuşan Uğur Dündar idi. Ama her zamanki sıcaklığından uzak bir ses tonu vardı. “Ulvi Abi, sen bundan sonra buraya gelme zahmetinde bulunma. Sen evden haber önerileri gönder, ben sana ayda 2 bin lira ödeyeyim” dedi.
Böyle bir tavır geleceğini hiç düşünmemiş olan Yanardağ, kendisine önerilen yöntem karşısında önce şaşırdı ve “Sen nasıl konuşuyorsun, böyle şeyler telefonla mı konuşulur” diye çıkıştı.

Meslekte 45 yıldan fazla emeği bulunan Ulvi Yanardağ, bu teklifle aslında kendisine, “artık çalışmayalım” mesajının verildiğini anlamıştı. Yanardağ, bunca çalıştığı süreyi nasıl ispatlayacağını düşünürken aklına gelen yöntemi uygulamaya karar verdi.

“4.200 YTL tutarındaki Mart maaşımı aldım” diye bir yazı hazırladı. Bunu kendisi imzaladı, Uğur Dündar’ın sekreterine de imzalattı. Bir suretini kendi aldı, bir suretini de sekretere verdi.

UĞUR DÜNDAR: ELİNDEN GELENİ YAP

Uğur Dündar ile Ulvi Yanardağ arasında geçen “soğuk” telefon konuşmasından sekreterin haberi yoktu. Ulvi Yanardağ’ın aldığı para karşılığında belge imzalattığını öğrenen Dündar, Yanardağ’ın amacını anlayınca küplere bindi. Telefonla aradı ve “Elinden ne geliyorsa yap” diye çıkıştı. 6 yıllık birliktelik o gün noktalandı.

Uğur Dündar, Kanal D ve CNN Türk’te yaptığı programlar karşılığında bölüm başına ödeme almakta idi. Programda yanında çalıştırdığı isimlere ödemelerin tamamını kendisi yapıyordu.

Ulvi Yanardağ, çalıştığı döneme ilişkin kıdem tazminatının kendisine ödenmesi gerektiğini Uğur Dündar’a ilettiğinde bir fırtına daha koptu. Böyle bir hakkının bulunmadığı kendisine net bir şekilde bildirildi.

UĞUR DÜNDAR VERGİ Mİ KAÇIRIYOR?

Yanardağ, elindeki belgelerle mahkemeye başvurdu. Yanardağ’ın avukatı, Uğur Dündar hakkında “sigortasız işçi çalıştırmak, kıdem tazminatını ödememek ve vergi kaçırmak” gibi suçlamalarla dava açtı. 30 Ekim Perşembe günü Bakırköy İş Mahkemesi’nde bu davanın ilk duruşması var.

KİMSE TANIK OLMAK İSTEMİYOR

Çevresindekilerle her zaman iyi ilişkiler kurmasını bilen Ulvi Yanardağ, Kanal D ve CNN Türk’te yüzlerce kişi ile tanıştı, diyalog kurdu. 30 Ekim’deki duruşma için “yakın gördüğü” arkadaşlarından davada tanıklık etmeleri için nabız yoklamaya çalıştı.

Hemen hepsinin verdiği cevap aynı idi, “Eğer duruşmaya gelirsek, bizi bir daha bu kapıdan içeri sokturmaz” oldu. 30 Ekim’deki ilk duruşmasına hazırlanan Ulvi Yanardağ, yakın dostlarına, “Eğer gelirlerse gerçekten de korktukları başlarına gelir. Bütün arkadaşlarımı anlayışla karşılıyorum” diyor.

internet haber



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs