ağır suçlama | " /> ağır suçlama | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan ağır suçlama

13 Ekim 2008 11:50 tsi
Başbakan Erdoğan'dan ağır suçlama Başbakan Erdoğan'dan sert sözler. Başbakanın küresel krize ilişkin açıklamaları yeni bir polemik başlatacak.

Başbakan Erdoğan bazı çevrelerin felaket tellallığı yaptığını savundu.

İsim vermeden TÜSİAD'ı eleştirdi, siyasi ve maddi çıkar umanların dört gözle kriz beklediğini iddia etti..

Krizden en asgari düzeyde etkileneceklerini savunan Erdoğan, karamsarlık pompalayanların beklenti içinde olduklarını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan 11. Dış Ticaret Haftası'nda konuştu.

-Başbakan yerinde durmuyor diyorlar. Gitmezsen olmuyor. Olduğun yerde durursan müşteri sana gelmez. Yurtdışına çıkmamayı meziyet sanan siyasetçiler var.

-Öyle olsa ihracak hacmi 133 milyar dolara yükselir miydi?Çok şükür ticaret ve yatırım yapmadığı yer kalmamış durumda.

-Kim derdi ki Rusya Federasyonu dış ticarette 1. sıraya oturacak. Bütün bunlar münasebetle oldu. Aramızdaki diyalogların artmasıyla oldu.

-En çok sevindiğim şey 12 bin çeşit farklı ürün ihraç ediyoruz. Hamdolsun bugünlere geldik. Bu bir özgüvendir.

-6 yıl içinde vergi oranlarını oldukça düşürme gayreti içinde olduk. İstihdam üzerindeki yükleri daha da azaltacağız.

-Bürokratik işlemlerin azaltılmasında ve enerji arzında birçok çalışmamız oldu. Yurt dışı sebeplerle zam varsa ne yazıkki istemeye istemeye intikal ettirmek durumundayız.

-Finans bankaları batıyor el değiştiriyor. Gelişmekte olan ülkeler bu dalgalanmadan mutlaka etkilenecektir. Ama en asgari düzeyde olacaktır. Krizden gerekli desler çıkararak bugünlere geldik.

-Siyasetten olsun medyadan olsun sivil toplum kuruluşlarında son derece olumsuz son derece karamsar olanlar var..

-Bittik, tükendik havasında olanlar var. Moral bozmak için gayret sarfedenler var. Bunların karamsarlığı bir türlü bitmedi.

-Ne oldu çok şükür Türkiye 6 yıl boyunca krizlerden alnının akıyla çıktı. Hiçbir yapıcı önerileri yok. Çünkü dağarcıklarında bir şey yok. Millete karamsarlık pompalıyorlar

-Açık söylüyorum dört gözle kriz bekleyenler var. Siyasi ve maddi çıkar umanlar var ellerini ovuşturanlar var. Milletim çok iyi biliyor. Bunlara fırsat vermedik ve vermeyeceğiz.

-Bunlar yangına benzin pompasıyla gidiyor biz su pompayla yangını söndürme gayreti içindeyiz. Krizi en az zararla atlatacağız.

-Küresel sermayeden 15 milyar dolar yatırım bekliyoruz. Ayağımız yere sağlam basmalı gerçekçi olacağız ama asla yılınlığa kapılmayacağız.

-İhracatçılara sesleniyorum, karamsarlık pompalamaya çalışanlara lütfen kulak asmayın. Bilinki kendi beklentileri var da onun için.

Barzani ve Tampon bölge açıklaması 

   
Başbakan Erdoğan, Neçirvan Barzani'nin Ankaraya davet edildiği iddiasına net yanıt verdi. Tampon bölge oluşturulması konusunda görüşünü açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi.

Ankara'ya kimse davet edilmiş değil. Amerika Irak ve Türkiye üçgeninda çalışmaları yoğunlaştırma yönünde çalışmalar var. Bu stratejist bir yöntemdir. Anlık istihbaratla ilgili adımları atarken, Irak yönetimi ile terör kamplarının bulunduğu bölgelerin bulunduğu yerlere yoğunlaşmak. Bu sadece Türkiye ve Irak'la ilgili bir konu değil. Terör rüm dünyayla ilgili bir mesele. Avrupa ayağı var.

Bunun kökünü kazıyacağız gibi sözlerle işi söylemleştirmiyoruz. Kimse şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapmasın. Güvenlik zirveleriyle daha yoğun adımlar nasıl atılır çalışmaları yapıyoruz. Birlik beraberlik içinde mücadelemiz sürecek. Tampon bölge konusunda bilen de konuşuyor bilmeyen de. Böyle bir şeye gerek olduğunu düşünmüyoruz. Genelkurmay ne gerekiyorsa yapıyor. Bu konularda çalışmalar var zaten. Bir talep gelince de dikkate alıyoruz.

Karakollar konusunda da söyleneler de bunun gibi. Ortaya atılan şeyler. Genelkurmay da gerekli cevabı verdi.

-YURTDIŞINDAKİ PARALARININ TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ-

Türklerin yurtdışındaki paralarının Türkiye'ye getirilmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erdoğan,"Biz riski ne ise üstümüze alıyoruz. Yeter ki bu paralar Türkiye'ye gelsin."dedi.

samanyolu haber



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs