En Sıcak Konular

YARSAV Başkanı'na askerlik yolu göründü

13 Ekim 2008 10:53 tsi
YARSAV Başkanı'na askerlik yolu göründü Sahte çürük raporuyla askerlik yapmayan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'na GATA'dan verilen yeni rapor, sağlam olduğunu ve askerlik yapabileceğini ortaya koydu.

1984 yılında aldığı "çürük" raporundan dolayı askerlik yapmayan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'na 11 Eylül 2008'de GATA'dan verilen rapor, "turp gibi" olduğunu ve askerlik yapabileceğini ortaya koydu.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun 11 Eylül 2008'de GATA'da yapılan tetkiklerinin raporu Vakit'e ulaştı... Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği'nin “Çürük raporu sağlam” açıklamasına rağmen, Eminağaoğlu'nun askerliğe elverişsiz hiçbir durumunun olmadığı ortaya çıktı. Eminağaoğlu'nun Vakit'e ulaşan GATA'daki muayene sonuçlarına göre, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, bir ay önce GATA'da yaptırdığı sağlık taramasında turp gibi çıkmış.

Ömer Faruk Eminağaoğlu, basında çıkan “Çürük raporunun düzmece olduğu” iddiaları üzerine Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne başvurarak, çürük raporu almak istemişti. Savcıyı, hastane kapısında Tuğgeneral M.Tahir Ünal karşılamış ve Eminağaoğlu'nun rapor işlemleri general düzeyinde takip edilmişti.

TETKİKLER TEMİZ ÇIKTI

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun 11 Eylül 2008'de GATA'da yapılan tetkik sonuçları Vakit'e ulaştı. Kan tahlilleri, abdominal bilgisayarlı tomografi ve radyoloji tetkiklerinde Eminağaoğlu'nun 1984 yılındaki ameliyat raporunda ifade edilen hastalıklarına dair hiçbir belirtiye rastlanmadı. Radoloji Bölümü'nce hazırlanan abdominal bilgisayarlı tomografi raporuna göre Eminağaoğlu'na damardan ve ağızdan verilen radyo-opak maddeden sonra yapılan görüntülemede; karın bölgesinde bulunan organların hepsinin normal olduğu, bağırsaklarında yapışıklığa dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı, karın bölgesinde hastalık işareti sayılabilecek hiçbir belirtinin olmadığı anlaşıldı. Savcının karın içindeki lenf bezlerinin de normal durumda olduğu tespit edildi. Çekilen ultrason neticesinde de aynı sonuca ulaşıldı, yani hastalık işareti sayılabilecek herhangi bir bulguya rastlanmadı. GATA'daki tetkikler esnasında süreci takip eden doktorlar tarafından doldurulan ‘Radyoloji Tetkik İstek Belgesi'nin “tanı” hanesinde herhangi bir ifadenin yer almaması da dikkat çekici bulundu.

İKİ TABİP SUBAY ‘SAĞLAM' DEMİŞTİ

Yapılan tetkikler sonucunda savıcının sağlık durumunda herhangi bir anormallik bulunamaması üzerine, Eminağoğlu'na yeni rapor vermek yerine 1988 yılında verilen çürük raporunun doğruluğunun onaylanması yoluna gidildi. Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği, yapılan açıklamada 15 Eylül 2008 tarihli ve 772 sayılı Sağlık Kurulu raporu ile Eminağaoğlu'na 1988 yılında verilen “askerliğe elverişsiz” raporunun teyit edildiğini duyurmuştu.

SON RAPOR NASIL VERİLDİ?

Eminağaoğlu'nun Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde görevli eşi Serpil Eminağaoğlu'nun da devreye girmesiyle yürütülen süreçte savcının GATA'dan yeni rapor alması kararlaştırıldı. Bu kapsamda öncelikle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında yapılan ameliyatın raporu istendi. 24 yıl önce yapılmış bir ameliyatın raporunun bu denli süratle bulunarak GATA'ya gönderilmesi bile kafalarda ayrı soru işaretlerinin oluşmasına sebep olmuştu.

BU AYRICALIK NEDEN?

Vakit'in haberine göre; hakkında evrakta sahtecilik iddiaları bulunan Eminağaoğlu, Tuğgeneral M.Tahir Ünal tarafından benzeri görülmemiş bir jestle hastane kapısında karşılanmıştı. Karşılamanın görüntüsünün medyaya yansıması kamuoyunda “Bu ayrıcalık neden?” sorularının sorulmasına sebep olmuştu. Ama ayrıcalık kapıda karşılanmayla sınırlı kalmadı. Eminağoğlu'nun Sağlık Heyeti'ne sevkine dair belgenin, Genel Cerrahi Kliniği'nin iki generalinin imzasını taşıması ve “klinik konsey kararı” adı altında bir düzenlemeye gidilmesi, raporun hazırlanma sürecinin bütünüyle gayrı tabii olduğu izlenimini daha da güçlendirdi. GATA'nın işleyişini bilen kaynaklar, hastane tarihinde başka bir kişinin raporuna bu kadar özel itina gösterilmediğine dikkat çektiler.



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,274 µs