En Sıcak Konular

Vekil maaşından cep kesintisi

13 Ekim 2008 10:31 tsi
TBMM’nin vekillere dağıttığı ve faturalarını ödediği demirbaş cep telefonlarından yaptıkları ‘özel’ iletişimler maaşlarından kesilecek..

Cep telefonu faturaları Meclis bütçesinden karşılanan milletvekillerinin, SMS ile bağış yaptığının ve yakınlarına kontör gönderdiğinin ortaya çıkması üzerine TBMM İletişim Daire Başkanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. 234 milletvekilinden Mart 2008'e kadar uluslararası görüşmeler dahil 18 bin 967 YTL kesinti yapıldığı, son üç aylık dönemde de tutarı 110 YTL’lik 3 bağış yapıldığı bildirildi. TBMM, kamu hizmeti çerçevesinde olmayan ve ‘özel’ sayılan konuşma, kontur transferi ve bağış amaçlı olarak kullanıldığını belirlediği için 234 milletvekilinden 18 bin YTL’lik telefon parası kesintisi yaptı.

Söz konusu faturaların, Satın Alma Müdürlüğü tarafından detaylı olarak incelendiği ve fatura özetlerinde belirtilen bağış, yardım kontör transferi ile varsa taksitli telefon ödeme bedellerinin, milletvekillerinin maaşlarından periyodik olarak kesildiğini bildirdi.

2 MAAŞLIK ÖDEME

Açıklamada, Meclis’in telefon trafiğinin rahatlatılması ve milletvekillerinin daha etkin ve süratli görüşebilmelerini sağlamak amacıyla, milletvekillerinin yıllık 2 maaş tutarına kadar, 2 adet sabit telefonuna ek olarak kendi adlarına kayıtlı bir adet cep telefonu fatura bedelinin kurum tarafından ödendiği belirtildi.

Söz konusu faturaların, Satın Alma Müdürlüğü tarafından detaylı olarak incelendiği ve fatura özetlerinde belirtilen bağış, yardım kontör transferi ile varsa taksitli telefon ödeme bedellerinin, milletvekillerinin maaşlarından periyodik olarak kesildiğinin kaydedildiği açıklamada şöyle denildi:

“Bu doğrultuda Ocak-Ağustos 2008 döneminde, 234 milletvekilinden Mart 2008 ayına kadar uluslararası görüşmeler dahil olmak üzere, toplam 18 bin 697,73 YTL kesinti yapılmıştır. (Son üç aylık dönemde; Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında birer adet olmak üzere toplam 3 adet bağış ve yardım yapılmış olup tutarı 110 YTL’dir.”

Milletvekillerinin cep telefon faturaları otomatik olarak ödeniyor. Vekil başına yılda iki maaş tutarı olan 16 bin YTL civarında olan ödemeler için Meclis Başkanlığı, telefon fatura dökümlerini ayrıntılı olarak inceliyor.

BEDAVA KONTÖR GÖNDERİYORLAR

Bu inceleme sırasında, 2008 yılı içinde 311 milletvekilinin faturası denetime takıldı. Vekiller, Türk Kalp vakfı, Mehmetçik Vakfı başta olmak üzere birçok dernek ve vakıfa faturasını Meclis'in ödediği cep telefonlarından bağış yaptığı ortaya çıktı. Sadece bağış değil, faturayı devletin ödediğini unutup eşine dostuna bedava kontör gönderen vekiller de tespit edildi.

Bedava bağışın ve hediye kontörün devlete Mayıs-Haziran-Temmuz aylarını kapsayan üç aylık faturası 150 bin YTL. Ama Meclis Başkanlığı, bu duruma dur diyerek, bu parayı 311 milletvekilinin maaşından kesmeye karar verdi

internethaber




Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs