En Sıcak Konular

Milliler parasızlıktan simit yedi

13 Ekim 2008 10:08 tsi
Bosnalı futbolcular, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir ton sıkıntı yaşadı. Yemek fiyatları da pahalı olunca bakın ne yaptılar?

Milyon dolarlık Türk Milliler, maddi anlamda kendilerine sunulan imkanın yüzde 10'nunu bile göremeyen Bosnalı Millileri, kendi evinde anlı şanlı(!) bir galibiyetle evlerine uğurladı.

Peki Bosnalı Milliler, Türkiye'deki günlerini nasıl geçirdi, neler yaptı? Ahmet Uykan, Bosnalı Millilerin Türkiye günlerini yazdı...

Cuma günü İstanbul'a gelen Bosna Milli Takım kafilesinde ise geçtiğimiz yıldan iki önemli değişiklik vardı. Tıpkı devlet yönetiminde olduğu gibi Boşnak, Sırp ve Hırvatların dönüşümlü olarak yönettiği Bosna Futbol Federasyonu başkanlığına bu kez Hırvat kökenli Iljo Dominkoviç oturmuştu. Bosna'daki bir diğer değişim teknik heyette yaşanmıştı. Boşnak Fuad Muzuroviç'in yerine Hırvatların ünlü hocası Miroslav Blazeviç getirilmişti. Futbolcular ise hemen hemen aynıydı. Fakat Bosna kafilesinde değişmeyen tek şey Türkiye'ye ve Türk halkına duyulan aşırı sempatiydi.

Güne sorunlu başladılar: Plaza Otel'de konaklayan Bosnalılar, kendilerine ayrılmış odalarına biraz problemli de olsa yerleştikten sonra İstanbul'u bir daha görmek için adeta can atıyordu. Ancak önlerinde savaştan bu yana yakalarını bir türlü bırakmayan bir problem vardı: Parasızlık... Sempatik olduğu kadar çoğu zaman agresif davranan Blazeviç'ten izin alan futbolcular fazla uzağa gitmemek şartıyla İstanbul'u gezmek istiyordu. Akşam idmanı dolayısıyla en fazla Nişantaşı, Etiler ve Taksim'e kadar izin koparabilen futbolcuların çoğu fiyatları pahalı buldukları için boş elle döndü. Bosna Futbol Federasyonu Başkanı ve yöneticileri de başta Kapalıçarşı olmak üzere, Sultanahmet ve Ayasofya gibi tarihî yerleri gezmeyi umuyordu. Fakat İstanbul'un bitmeyen çilesi trafikten ürken Bosna delegasyonu özellikle Kapalıçarşı'ya gidip eşe-dosta küçük bir hediye almaktan vazgeçti. Onun yerine İstiklal Caddesi'nde bir simitçiye gidip sadece Türk çayını yudumlamakla yetindiler.

500 Euro'luk fatura şoku: İnönü'de yapılan akşam idmanında ise Bosna adına büyük bir talihsizlik yaşandı ve Eskişehir'de forma giyen Saffet Naderevic sakatlandı. Defanstaki en önemli oyuncusunu kaybeden Bosna, ikinci şoku Acıbadem Hastenesi'nde yaşadı. Çünkü Boşnak oyuncunun sakatlığı yaklaşık 500 Euro'ya mal olmuş, Bosna Federasyonu hiç hesapta olmayan çifte darbe yaşamıştı. Karşılaşmaya bu moral bozukluğu içinde çıkan Boşnaklar, 2 bin taraftarının desteğiyle, en azından İstanbul'dan 1 puanla dönmeyi arzuluyordu. Türkiye'nin 7 eksik futbolcusu bulunmasına rağmen Fatih Terim'den çekinen Blazeviç'e dönüp 'Birçok eksiği bulunan Türkiye ile berabere kalırsanız, sevinir misiniz?' diye sorduğumda 'Nasıl sevinmem... Takla bile atarım! 70 milyon nüfusa sahip olan ve Fatih Terim'in çalıştırdığı Türkiye, hiçbir zaman eksik değildir.' diye tatlı-sert bir cevap verdi. 73 yaşındaki Blazeviç'in genç talebeleri Boğaz manzaralı İnönü Stadı'nda kendilerini göstermek için heyecanlıydı. İşte bu atmosfer altında maça çıkan Bosnalılar, 1-0 öne geçtikleri karşılaşmayı 2-1 kaybedip İstanbul'dan bir kez daha buruk bir sevinçle ayrıldı!

Zaman

 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs