ŞOK iddia: Hain planlar aynı elden! | " /> ŞOK iddia: Hain planlar aynı elden! | "/>

En Sıcak Konular

ŞOK iddia: Hain planlar aynı elden!

13 Ekim 2008 10:03 tsi
ŞOK iddia: Hain planlar aynı elden! Hamile kılığında İstanbul’u kana bulamak üzereyken yakalanan teröristi eyleme Güngören bombacısının hazırladığı düşünülüyor...

İSTANBUL Şişli’de kendisine hamile süsü vererek sırt çantasına koyduğu 8 kilo 800 gram patlayıcı ile eyleme giderken yakalanan kadın teröristi eyleme hazırlayan teröristin, Güngören’de 17 kişinin ölümüne yol açan bombaları hazırlayan kişi olduğundan şüpheleniliyor. Ayşe Şen ismine düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan ‘Ezgi’ kod adlı bombacı kadını evinde barındıran Hatice İnci ile bir erkek İstanbul’da, bombacıyı İstanbul’a getiren iki kişi de Van’da yakalandı.

İLK GÜNDEN BU YANA İZLENİYORDU

TERÖRİSTİN Artvin nüfusuna kayıtlı olduğu ve Eylül ayı başında Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Terörist kadının iki hafta önce eylem için Van’dan İstanbul’a geldiği ve tüm bu zaman içerisinde polisin teknik takibi altında olduğu öğrenildi. İstanbul Polisi, canlı bombayı yönlendiren beyin takımını yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor. Polisin elindeki en önemli ipuçlarından biri Güngören’de 28 Temmuz günü 17 kişinin ölümüne 153 kişinin de yaralanmasına neden olan bombayı hazırlayan terörist.

BOMBAYI O TERÖRİST Mİ HAZIRLADI

TAKİP altında iken Güngören saldırısından kısa süre önce polisin elinden kurtulan ve ismi gizli tutulan bu terörist, Güngören saldırısını gerçekleştirdikten sonra Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarına kaçmak istedi. Alınan önlemler sayesinde Irak’a geçemeyen teröristin, örgüt üyeleriyle eylem planlamayı sürdürdüğü düşünülüyor. Hamile kılığında eyleme giderken yakalanan kadının üzerindeki bombayı hazırlayanın da bu kişi olduğu tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA CANLI BOMBA ALARMI

İSTİHBARAT kaynakları Ayşe Şen sahte kimlikli teröristle birlikte 9 kişinin daha intihar timi olarak Türkiye’ye giriş yaptığını da belirledi. Kandil eğitimli canlı bombanın doktor muayenesi sırasında eylemi gerçekleştirebilmek için cesaret hapı aldığı da ortaya çıktı. Kadın teröristin çok korktuğu ve paniklediği ifadesinde bir çok konuda kritik bilgiler verdiği ileri sürüldü.


Bombacıyı getirenler Van’da yakalandı

ŞİŞLİ’DE 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalanan hamile görünümlü kadına patlayıcıyı, Van’da T.S. ve M.S.A’nın temin ederek götürdüğü belirlendi. Teknik takip sonucu düzenlenen operasyon ile Van’da gözaltına alınan T.S. ve M.S.A İstanbul’a getirildi. İstanbul’da yapılan operasyonlarda da hamile görünümlü bombacıyı evinde barındıran Hatice inci ile patlayıcıyı bombacıya ulaştıran bir kişi daha gözaltına alındı. 5 zanlının sorgusu sürüyor.

star



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs