En Sıcak Konular

Ehli Beyt Alevi dedelerini eğitecek

12 Ekim 2008 18:20 tsi
Alevi toplumumun eğitimli 'Dede' eksiğini gidermek için Ehli Beyt Akademisi harekete geçti.

Dünya Ehli Beyt Vakfı tarafından kurulan akademi, her yıl üniversite mezunu 120 öğrenci alacak. Dünya Ehli Beyt Vakfı'nın kurduğu Ehli Beyt Akademisi'nde her yıl 120 üniversite mezunu öğrenci eğitim görecek. 2 yıllık eğitim sürecinde öğrencilere, Alevi - Bektaşi inancı, İslam tarihi, Kuran-ı Kerim, tasavvuf ve dinler tarihi gibi dersler okutulacak. Akademide yetişecek öğrencilerin Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana ve Pir Sultan Abdal gibi inanç önderleri olacağını ifade eden Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Burada yetişecek insanlar, dar bir şablonun içinde olmayan, diğer inançları da kucaklayan insanlar olacak. Kuran-ı da bilecek, namazı da bilecek, orucu da bilecek" dedi.

Ücretsiz eğitim 

Ehli Beyt Akademisi'nin açılışı, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve 9 bakanın katılımıyla bugün yapılacak. Akademide eğitim 2009 yılından itibaren başlayacak. Akademiye, 30 tane yurt dışından bayan öğrenci, 90 tane de yurt içinden erkek öğrenci alınacak.

Fermani Altun, şu ana kadar 500 öğrencinin akademide okumak için talebi olduğunu belirterek, "Eğitim ücretsiz olacak. Dünya Ehli Beyt Vakfı olarak öğrencilerimizin tüm masraflarını karşılayacağız" diye konuştu. Akademide öncelikle İslam'ın ortak değerlerini öğreteceklerini ifade eden Altun, "Alevi - Sünni ayrımı kalkmış olacak. İnsanların inanç tarihleriyle, değerleriyle, işleyişiyle, ibadetleriyle ortak değerleri öğretilecek" ifadelerini kullandı.

İmamlara davetiye

Dünya Ehli Beyt Vakfı'nın Genel Merkezi'nin de yer aldığı Ehli Beyt Akademisi, Eyüp Alibeyköy'de inşa edildi. 7 katlı ve 11 bin metrekare kapalı alanı olan binada kütüphane, 2 bin ve 600 kişilik 2 adet konferans salonu, cem evi, mescit, uluslararası diyalog merkezi, 29 dershane ve hafta sonları muhtaç vatandaşların yemek yiyebileceği aşevi bulunuyor. Altun, akademiye cami hocalarının da gruplar halinde davet edilip, İslam tarihi ve Ehl-i Beyt ile ilgili bilgiler verileceğini belirtiyor.

bugun



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs