En Sıcak Konular

Avrupa'ya ihracatımız geriledi

12 Ekim 2008 16:11 tsi
ABD'den Avrupa'ya sıçrayan küresel kriz, Türkiye'yi de farklı şekillerde etkiliyor. Reel sektörün çatı kuruluşlarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kriz yüzünden Avrupa'ya ihracatın azaldığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkelerine ihracatı yüzde 60'dan yüzde 55'e geriledi. 

Kapıkule Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarını yerinde görmek üzere Edirne'ye gelen Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Mustafa Büyük ile şantiyede biraraya geldi. Basına kapalı geçen görüşmenin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hisarcıkloğlu, küresel krizin Türkiye'ye etkileri konusunda şunları söyledi: "Türkiye'nin krizden etkilenmemesi mümkün değil. Daralan pazarların yenilerini açmamız gerekir. Büyüme ihracata bağlı. Yapmamız gereken sıkı bir para politikası uygulamak. Bunu da 2001 krizden bu yana başarılı bir şekilde devam uyguluyoruz. Bununla birlikte disiplinli bir kamu maliyesine davam etmemiz ve özel sektörün rekabet gücünü artırmamız gerekiyor. Önümüzde yerel seçimler var. Bu sıkı maliye politikalarının istikrarlı bir şekilde sürmesi gerekiyor. Ancak o zaman krizden az etkilenen ülke olabiliriz."

Çalışmalarla da ilgili bilgi veren TOBB Başkanı, modernizasyonun tamamlanması ile birlikte günlük olarak kapıdan 2 bin TIR'ın geçiş yapacağını söyledi. Şu anda günlük olarak 900 TIR'ın geçiş yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, yapılacak geniş TIR park alanı ile birlikte Kapıkule önündeki araç kuyruğunun sona ereceğini dile getirdi. Hedeflerinin Türkiye'ye yakışır bir sınır kapısı yapmak olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, bunu da İpsala Sınır Kapısı'nda ispatladıklarını vurguladı.

cihan



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs