En Sıcak Konular

Öğrenci affı bu hafta TBMM'de

12 Ekim 2008 13:31 tsi
TBMM'nin bu haftaki yoğun gündeminde, üniversitelerde öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısı yer alıyor.

Tasarı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, 14 Ekim Salı günü görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, bu haftaki çalışmalarına, 1 maddesi kabul edilen, İstanbul'da Mart 2009'da yapılacak 5. Dünya Su Forumu Sekretaryasının görev, yetki ve çalışma esaslarını düzenleyen kanun teklifini görüşerek başlayacak.

Genel Kurulda daha sonra, Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulabilmesini öngören kanun tasarısı da Genel Kurulda görüşülecek tasarılar arasında yer alıyor.

Genel Kurulda, Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin de görüşülmesi bekleniyor.

Üniversitelerde öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, 14 Ekim Salı günü görüşülecek.

Tasarıya göre, 28 Haziran 2000 tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun üniversiteden ilişiği kesilenler, 2 ay içerisinde başvurmaları halinde aftan yararlanabilecekler. Ön lisans ve lisans düzeyinde ilişiği kesilenlere; devam şartını yerine getirmedikleri dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme ve 4 sınav hakkı verilecek.

Açık öğretim sistemi ile öğrenim yapılan ön lisans, lisans tamamlama ve lisans programlarından kaydı silinenler de bu haktan yararlanacak. Aftan yararlanacakların askerliği tecil edilebilecek. Öğrenim kredisi veya katkı kredisi borcu bulunanların borçları ertelenecek.

KİT Komisyonu da bu hafta denetimlerine başlayacak.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün hesapları 15 Ekim Çarşamba günü; BAĞ-KUR, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile Sosyal Sigortalar Kurumunun hesapları ise 16 Ekim Perşembe günü denetlenecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Denetim Standartları ve Kamu Gözetimi Kurumu Kanunu Tasarısı 14 Ekim Salı günü, Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ise 15 Ekim Çarşamba günü görüşülecek.

hurhaber



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,966 µs