En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu'ndan kriz yorumu

11 Ekim 2008 22:47 tsi
Hisarcıklıoğlu: Krizi en az hasarla atlatmak istiyoruz TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, krizi en az hasarla atlatmak istediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu Adıyaman'da, gazetecilerin dünyada yaşanan mali krize ilişkin sorularını yanıtladı. Krizden tüm dünya ülkelerinin etkileneceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, yaşanan krizden etkilenmeyecek ülke olmadığını belirtti.

“Bu iki kere ikinin dört olduğu kadar ortada. Bu krizden etkilenmeyecek bir ülke yok” diyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Herkes de bunun farkında. Türkiyemiz de bundan etkilenecek. Ama biz etkilenmenin daha az olacağı inancı içerisindeyiz. Tabii, bizim davranış biçimlerimiz, halkın davranış biçimleri çok önemli. Bu dönemde özellikle iş ortamının iyileştirilmesi çok önemli. Bürokratik engellerin kaldırılması çok önemli. İş hayatının üzerindeki yükleri hafifletmek lazım. Özellikle enerji maliyetleri istihdam üzerindeki yükler. Eğer bunları hafifletebilirsek insanların hem iş hayatına devamını hem de ilave istihdam olayı ortaya çıkabilir. Onun için bizim bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Büyük sanayici küçük sanayici diye bir şey yok. Türkiye'deki özel sektörün 140 milyar dolar borcu var.

Türk özel sektörü borçlanarak yatırım yaptı ve büyüdü. Borçlanmasa yatırım yapabilir miydi? Yapamazdı. Borçlanmak ayıp bir şey değil. Bu borçlarda zaten uzun vadelerle yayılmış durumda. Burada eskiye göre Türkiye yüzde 49'luk bir büyüme sağladığı için özel sektörün borcu fazla. Burada hepimizin de dikkatli olması lazım.”



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs