En Sıcak Konular

İslamiyete hakaretten vazgeçmiyorlar!

11 Ekim 2008 14:18 tsi
İslamiyete hakaretten vazgeçmiyorlar! Titanic adlı mizah dergisinin son eylemi çok tartışılacak. Fuardan kovulan dergi yarayı kaşımakta kararlı. İşte derginin düzenlediği o çirkin yarışma...

Dergi, ‘Hz. Muhammed neye benziyor?’ adlı bir yarışma düzenledi ve Kur’an’dan ayetlerin okunacağı yarışmayı izlemesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de davet etti.

Yarışması Der Spiegel’e konu oldu. Spiegel, yarışmanın büyük tepki yarattığını, Frankfurt Kitap Fuarı’ndan kovulduğunu ama yine de düzenleneceğini yazdı.

TÜRK GAZETELERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Türk gazeteleri, Frankfurt Kitap Fuarı’na paralel olarak düzenlenen bu yarışmaya hemen tepki gösterdi. Sabah gazetesi, yarışmayla, 2005 yılında Danimarka’nın Jyllands-Posten gazetesinde yayınlanan ve şiddetli protestolara neden olan Hz. Muhammed karikatürler arasında paralellik kurdu.

Buna rağmen dergi yarışma konusundaki ısrarını sürdürüyor. Derginin internet sitesinde, ‘Frankfurt Kitap Fuarı’nın en tehlikeli olayına gelin... Bu rüzgarın etkisi büyük olacak!’ diye yazıyor.

Derginin dağıttığı el ilanlarında ise şu ifadeler yer alıyor: ‘Elbette Peygamber’in resmini biz çizemeyiz ama siz Hz. Muhammed’e öykünmeyi deneyebilirsiniz.’

Yarışma 18 Ekim’de, Frankfurt’ta, devlet tarafından finanse edilen Karikatür Müzesi’nde yapılacak. Müze Başkanı Achim Frenz, bu yarışmanın ‘şaka ve mizah’ın sınırlarının test edilmesi için düzenlendiğini söylüyor. Müzenin internet sitesinde yapılan yorumda ise ‘Hz. Muhammed’i ifşa etmek günahtır, bu nedenle kabul edilebilir bir şeyler yapmayı deneyeceğiz’ deniyor.

Titanic, İngiliz ‘Private Eye’ (Özel Dedektif) adlı dergisinin Alman muadili. ‘Private Eye’ 2000 Dünya Şampiyonası’nda FIFA delegelerine, 2006 Dünya Kupası’nın evsahipliği yapması için rüşvet faksları yollamak, gibi ‘şaka’larıyla tanınıyor.

DERGİ PARTİ DE KURDU
Titanic oylamaya katılanlara guguklu saat gibi hediyeler verecek. Ayrıca dergi ‘Die Parti’ (Parti) adında kendi görüşlerine uygun politik bir parti de kurdu. Bu partinin en önemli vaatlerinden biri Berlin Duvarı’nı yeniden inşa etmek.”

Der Spiegel’in haberinde ayrıca, yarışmada bulunacak isimler arasında bir Türk olan Osman Engin’in listeye bir yanlışlık sonucu yazıldığını ve özür dilendiği belirtiliyor.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs