En Sıcak Konular

DSP Paşa'nın golf oynamasında da hükümeti sorumlu tuttu

11 Ekim 2008 13:34 tsi
17 şehit verdiğimiz Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırı esnasında golf oynadığı için sert eleştirilerin hedefi olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na DSP'den destek geldi.

Babaoğlu üzerinden bir tartışma yürütüldüğünü savunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Her fırsat ordumuzu yıpratmak için kullanılır hale geldi. Orduyu yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bizim ordumuz gerçekten sağlam bir geleneğe sağlam bir duruşa sahip bir ordu." dedi. Terör gibi konularda hükümetin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Sezer, "Esas muhatap bizim muhatabımız burada hükümet." diye konuştu.
DSP Parti Okulu'nda yapılan toplantıda konuşan Sezer, Türkiye'nin ekonomi ve terör konularında zor bir dönemden geçtiğine ifade etti. Artık gerçek gündemin ekonomi olması gerektiğini söyleyen Sezer, krize karşı alt gelir gruplarını mağdur etmeyecek bir paket hazırlanmasını istedi. Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen benzin ve mazotta indirim yapılmadığını hatırlatan Sezer, mazotun 2.98 YTL'den 1.08 YTL'ye inmesi gerektiğini ifade etti. Terörle mücadeleyi hükümetin eli kolu bağlı şekilde izlediğini öne süren Sezer, sınır güvenliği konusunda acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya ekonomik yatırımların dağa çıkmaları önleyeceğini söyleyen Sezer, "Parti olarak, bütün gençlerimizi iş sahibi yapacağız. Bu ülkenin vatandaşlarının Türk-Kurt diye ikiye bölmek yüreğimizi ikiye bölmektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir dergiye verdiği başörtüsü demeciyle ilgili değerlendirmeler de yapan Sezer, "Bizim milletimizin başörtüsü sorunu yok. Bunu siyasiler yapıyor." yorumunda bulundu.

Partiler arasında yolsuzluk savaşları yaşandığını belirterek Çankaya Belediye'sindeki rüşvet iddialarına göndermede bulunan Sezer, "Aman kaleyi kaybetmeyelim diye kirlenmiş kişileri orada tutmak başarı getirmez." uyarısında bulundu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, CHP'li Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarının oy kaybına neden olup olmayacağı yönündeki soruya "Çankaya Belediyesi'nin ne kadar başarılı olduğunu milletimiz seçimlerde değerlendirecek. Oy kaybı olur mu diye milletin oyuna ipotek koyarak bir şey söyleyecek değilim. Ama Çankaya'yı önümüzdeki dönemde DSP yönetecek. İnancım sonsuz." karşılığını verdi.

Sezer, Aktütün saldırısı esnasında golf oynayan Babaoğlu'nun istafa edip etmemesi hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Sayın Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu üzerinden bir tartışma yaratılıyor. Aslında benim çok da fazla içine girmek istemediğim tartışma. Son zamanlarda moda oldu. Her fırsat ordumuzu yıpratmaya kullanılır hale geldi. Orduyu yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bizim ordumuz gerçekten sağlam bir geleneğe, sağlam bir duruşa sahip bir ordu. Terör konusunda polis ve ordunun görevini yaptığını düşünüp hükümetin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Bizim esas muhatabımız burada hükümet." 

cihan
 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,836 µs