İçeride çatlak mı var? | " /> İçeride çatlak mı var? | "/>

En Sıcak Konular

İçeride çatlak mı var?

11 Ekim 2008 10:38 tsi
İçeride çatlak mı var? Genelkurmay neredeyse her gün bir komutanını resmi ağızdan yalanlıyor.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Aktütün Karakolu baskını sonrası başlayan “mali kaynak sıkıntısı” tartışmalarına çok ilginç bir boyut getirdi.

Tuğgeneral Gürak, "Bayrak Tepe'ye, yapılması düşünülen bir inşaat yoktur. Gerek de bulunmamaktadır. Bir plan dahilinde, Türkiye, Irak ve İran sınırında bulunan öncelikli karakollar yeniden inşa edilmektedir. Bu kapsamda; 2008 yılına kadar 168 karakol binası inşa edilmiştir. Bu yıl ise aralarında Aktütün Karakolu da olmak üzere 13 karakolun inşası devam etmekte olup mali kaynak sorunu yoktur" ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Gürak, aynı konuya konuşmasında ikinci defa değindi ve daha da açıklık getirerek, “Diğer 162 adet öncelikli karakolun inşasına ise Maliye Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde 2009 yılında başlanacaktır. Öncelikli karakolların inşaları tamamlanmış olacaktır. Önemli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır" dedi.

GENELKURMAY KENDİ KOMUTANINI TEKZİP ETTİ
Hatırlanacağı üzere Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız aynı şekilde Basın mensuplarını bilgilendirirken, karakol yapımında ve karakolların taşınmasında mali sorunlar nedeniyle aksama olduğunu söylemişti.

Basının karşısına geçen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Şemdinli’deki çatışma sonrası karakolların taşınması kararı oluşturduğunu, Aktütün’ün de aralarında bulunduğu bölgedeki 5 karakolun yerinin değiştirileceğini açıklamıştı. . Aktütün Sınır Karakolu’nda meydana gelen çatışmada en ufak bir zafiyet ortaya çıkmadığını, şehitlerin kahramanca mücadele ettiğini söyleyen Iğsız, başta karakolun yerinin yanlış olduğu üzerinde durmuş ve çok tartışılan şu sözleri sarfetmişti:

“Karakolların taşınması 1 yıl öncesinden kararlaştırıldı, mali yetersizliklerden dolayı bu karar uygulamaya geçirilemedi”

Ancak Genelkurmay adına resmi açıklama yapmaya yetkili olan İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Iğsız’ı “resmi ağızdan” yalanlamış oldu.

BU İKİNCİ YALANLAMA
Genelkurmay’ın komutanlarını yalanlaması neredeyse rutin hale geldi. Aktütün saldırısı sırasında ve sonrasında Golf oynamakla eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu’nu da Genelkurmay farklı biçimde yalanlamıştı.

Org. Babaoğlu saldırıdan 4 Ekim Cumartesi öğlen civarı haberi olduğu ve sonrasındaki hava operasyonlarının bilgisi dahilinde yönetildiğini Hürriyet Gazetesi’ne açıklamıştı. Genelkurmay ise Babaoğlu’nun akşama kadar haberi olmadığını açıklamıştı.

Org. Babaoğlu’nun Hürriyet’e yaptığı açıklamanın ertesi günü Genelkurmay sözkonusu açıklamasında; "Hava Kuvvetleri Komutanımızın Antalya’da bulunduğu sırada, 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede, Bayraktepe bölgesinde meydana gelen çatışma sonucunda verilen şehitler hakkında bir bilgisi olmamıştır." açıklamasını yapmıştı.

BU NASIL İYİ İLETİŞİM?
İletişim uzmanı Nuran Yıldız’la sıkı ilişkileri olan Org. İlker Başbuğ, iletişim konusunda TSK’da yeni bir dönem başlatacağını ilan etmişti. Ancak Nuran Yıldız’ın iletişimci gözüyle TSK’ya yaptığı danışmanlık işe yaramamış gözüküyor. Çünkü Org. Yaşar Büyükanıt döneminde bir kere bile gözükmeyen, komutanların üst üste Karargah tarafından yalanlanması iki günde iki kere tekrarlanarak TSK tarihine şimdiden geçti.
Aktifhaber



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,379 µs