gizli aşk iddiası | " /> gizli aşk iddiası | "/>

En Sıcak Konular

Fransa'yı karıştıran gizli aşk iddiası

11 Ekim 2008 09:27 tsi
Fransa'yı karıştıran gizli aşk iddiası Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin, İçişleri Bakanı olduğu dönemde milletvekili, şimdi de hükümette bakan olan bir politikacının karısıyla 4 yıl birlikte olduğu iddia ediliyor.

Eski İç İstihbarat Servisi Başkanı’nın günlüğü kirli çamaşırları ortaya döktü. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 2004 yılında İçişleri Bakanı iken işine son verdiği eski İstihbarat Servisi Başkanı Yves Bertrand'ın günlüğünde yer alan siyasi parti liderlerinin özel hayatına ilişkin bilgiler basına sızdı. Notlara göre Sarkozy, halen bakanlık görevinde bulunan bir siyasetçinin eşiyle dört yıl önce birlikte oldu. Günlükte Sarkozy’nin eski eşi Cecilia tarafından aldatıldığını gizli servisten öğrendiği yazıyor.

12 yıl boyunca Fransız Emniyet İstihbarat Servisi’ni yöneten ve cumhurbaşkanı olduktan sonra Nicolas Sarkozy tarafından görevden alınan eski Emniyet İstihbarat Servisi Başkanı Yves Bertrand’ın 1998-2003 arasında tuttuğu notlar, başka bir soruşturma nedeniyle Bertrand’ın ikametine düzenlenen baskın sırasında ele geçirildi.

“Le Point” dergisine göre, eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’a yakınlığıyla bilinen Bertrand, çoğunluğu “iddia” boyutunu aşmayan bu notları Sarkozy’yi yıpratmak amacıyla tutmadığını belirtti. Notlarda eski Cumhurbaşkanı Chirac’ın 2003’te Kanada’da yüzünü gerdirdiği iddiası da yer alıyor.

Eşcinsel politikacılar

Dergi tarafından özetler halinde yayımlanan notlar, “Cumhuriyetin Kara Defterleri” adını taşıyor. Notlarda, Sarkozy’nin bazı Afrika ülkelerine silah satışından rüşvet aldığı, eski karısı Cecilia’nın aşırı eğlence düşkünü olduğu, birçok politikacının eşcinsel olduğu, Sosyalist Lionel Jospin’in hem yolsuzluğa bulaştığı hem de Polonyalı bir metresi bulunduğu gibi iddialara yer veriliyor.

Notlarda, Sarkozy'nin o dönemki eşi Cecilia'ya kocasının kendisini aldattığı haberlerinin gizli servis elemanları tarafından ulaştırıldığı öne sürülüyor.

Le Point dergisinin sorularını yanıtlayan Bertrand, ''günlüğünün resmi bir niteliği olmadığını, sadece kendi bilgisi için kullandığı notlardan oluştuğunu'' söyledi.

Bertrand, ''gizli servis başkanı olarak, olayların daha başında bütün olup bitenden haberdar olmasının son derece doğal olduğunu'' savunarak, ''Kimsenin özel hayatına girmedim, girdiysem de bu kişileri korumak için bunu yaptım'' dedi.

Sarkozy, 2004 yılında İçişleri Bakanlığı görevine gelince, aynı partiden siyasi rakibi Dominique de Villepin'in yakını olduğu için Betrand'ın görevine son vermişti. Betrand'ın bürosu, yıl başında ''Clearstream davası'' olarak bilinen davayla ilgili soruşturma çerçevesinde aranmıştı.

Milliyet-Bugün

 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs