En Sıcak Konular

Çağlayan: Bizi endişelendiren bir şey yok

10 Ekim 2008 22:29 tsi
Küresel krizi değerlendiren Bakan Çağlayan, şu anda Türkiye'yi endişelendiren bir şeyin olmadığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, küresel finans krizinin Türkiye'ye etkisine ilişkin olarak, "Siyasetçi olarak değil, 27 yıl sanayicilik yapmış biri olarak söylüyorum, şu anda bizi endişelendiren bir şey yok" dedi.

Çağlayan, bakanlıkta TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgubilig, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihat Vardan ve YASED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal ile bir araya geldi.

Bakan Çağlayan, toplantıdan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, " Bu kriz bizi etkilemez gibi bir düşüncemiz yok. 133 milyar dolar ihracat yapıyorsanız, bunun da yüzde 60'nı AB ülkelerine yapıyorsanız, AB ülkelerinde durgunluk varsa bu mutlaka ihracatımızı etkileyecek" diye konuştu.

Dünyadaki krizin likidite krizi olduğunu, bu yüzden nakit kredisini çevrilmesinde eskisi kadar rahat olunamayacağını belirten Çağlayan, krediyi kullanma maliyetlerinin değişeceğini, bu çerçevede özel ve reel sektörün bir şekilde etkileneceğini belirtti.

Bakan Çağlayan, krize ilişkin tedbir alınmasında geç kalındığı iddialarını kabul etmeyerek "Siyasetçi olarak değil, 27 yıl sanayicilik yapmış biri olarak söylüyorum, şu anda bizi endişelendiren bir şey yok " dedi.

Çağlayan şunları söyledi:

" Finans kesimimiz oldukça güçlü. Bankacılık sektörümüz gayet emniyetli ve sıhhatli, ancak reel sektörde ihracat yapılacak pazarlardaki durgunluğun yaratacağı üretim ve ihracat azalması söz konusu olacak. Bunun için de alternatif pazarlar söz konusu. Dünya Avrupa ve Amerika'dan ibaret değil, Afrika pazarları, Asya-Pasifik pazarlarına girilebilecek. Bu da belirli bir zaman alacak. Biz de bu geçiş döneminde reel sektörümüz, ihracatçılarımız ve KOBİ'lerimizin sağlıklı bir şekilde, sıkıntıya girmemeleri için nasıl ilgili düzenlemeleri yaparız, bunun çalışmaları içerisindeyiz. Herhangi bir sorun olduğundan değil. Biz proaktif davranıyoruz, bir araya gelerek şartları değerlendiriyoruz. Mali sektör ile reel sektörün ciddi bir diyalog içinde çalışması, birbirine köstek değil, destek olan bir yaklaşım içinde olması gerekir. Burada da bir endişe yok. Meselenin ve olayların farkındayız."

aa



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs