En Sıcak Konular

Kouchner, Saakaşvili ile görüştü!

10 Ekim 2008 21:36 tsi
Fransa Dışişleri Bernard Kouchner, Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ile görüştü.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Batum'da Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ile bir araya geldi.

Görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında konuşan Kouchner, Fransa arabuluculuğunda imzalanan Rusya-Gürcistan ateşkes anlaşma koşullarının yerine getirilmesi ile ilgili ziyareti sonucunda, söz konusu anlaşmanın temel hatları ile yerine getirildiğini ancak Ahalgori ve Yukarı Abhazya (Kodori Vadisi) gibi anlaşmazlık noktalarının hala bulunduğunun altını çizdi.

Bakan Kouchner, Sarkozy-Medvedev ateşkes anlaşmasında direkt olarak Ahalgori ilçesi ve Yukarı Abhazya'dan söz edilmediğini belirterek ancak tarafların Güney Osetya'da çatışmalardan önceki duruma dönmeleri anlamında anlaştıklarını ve bundan dolayı Rus askerlerin Ahalgori ilçesinden çekilmeleri gerektiğini ifade etti, bu konuların 15 Ekim'de yapılacak olan Cenevre konferansında ele alınacağını söyledi.

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ise, Rusya'nın halen Abhazya ve Güney Osetya bölgelerini işgal altında tuttuğunu belirterek, Rus askerlerin de Gürcü nüfusa karşı etnik katliam işlediklerini ileri sürdü. Saakaşvili, Avrupa Konseyi'nden özel heyetini göndererek Gürcü nüfusun uğradığı etnik katliamın yerinde incelenmesi teklifinde bulundu.

Bernard Kouchner, Saakaşvili ile görüşmesinden sonra Gürcistan'dan ayrıldı.

Rus askerler, Güney Osetya'nın Ahalgori ilçesi ile Yukarı Abhazya hariç Medvedev-Sarkozy ateşkes anlaşması ile öngörülen askeri kontrol noktalarından çıkışlarını dün tamamladı. Ahalgori ilçesi ile Yukarı Abhazya, Güney Osetya'da çatışmaların sona ermesinin ardından Rus askerlerle, Abhaz ve Oset militanların kontrolüne geçmişti. Gürcistan, söz konusu bölgelerin ateşkes anlaşması gereği kendisine bırakılması gerektiğini savunuyor.

dunyabulteni



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs