önemli gelişme! | " /> önemli gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

Dink cinayetinde önemli gelişme!

10 Ekim 2008 20:00 tsi
Dink cinayetinde önemli gelişme! Dink cinayetine ilişkin imha edilen belgenin kopyası mahkemeye gönderildi...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelendikten sonra imha edilen Hrant Dink cinayetine ilişkin belgelerden birinin kopyası davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi doğrultusunda İstihbarat Daire Başkanlığınca mahkemeye gönderildi.

İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek'in imzasını taşıyan üst yazıyla gönderilen 2 sayfalık bilgi notunda, Tuncel'in, Trabzon'da McDonald's'a bombalı saldırı düzenleyen Yasin Hayal'in faaliyetlerini kontrol altında tutmak ve özellikle Çeçenistan gibi 'cihat' bölgelerine savaşmak için giden radikal grupların faaliyetlerini izlemek amacıyla 17 Kasım 2004'ten itibaren Yardımcı İstihbarat Elemanı (YİE) olarak emniyette kayıt altına alındığı belirtildi. Kendisi de mahkeme kararıyla teknik takibe alınan Tuncel'in,zaman zaman buluşmalara gelmemesi, bilgi saklamaya çalışması, sıklıkla yalan söylemesi, verdiği bilgilerin birbirleriyle çeliştiğinin görülmesi, güvensizlik oluşturacak tavırlar sergilemesi, senaryo haberler üreterek sıkça para talebindebulunması üzerine, Trabzon Emniyet Müdürlüğünün teklifiyle 23 Kasım 2006 tarihinde kayıtlardan çıkarıldığı anlatıldı. Tuncel'in çalıştığı dönemde İstihbarat Daire Başkanlığına toplam 11 adet buluşma, 10 adet de haber raporu gönderdiği" belirtilen notta, bunlardan 17 Şubat 2006 ve 12 Nisan 2006 tarihli 9 ve 10 numaralı haber raporlarında, Hayal'in, Fırat (Hrant) Dink'e yönelik bir eylem gerçekleştirebileceği' bilgisine yer verildiği ve bu bilginin 17 Şubat 2006'da resmi yazıyla İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğüne gönderildiği kaydedildi.

Tuncel'in 12 Nisan 2006 tarihli 10 numaralı buluşma raporunda, ayrıca "Daha önceden de size anlattığım; Yasin Hayal'in, İstanbul'da Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yönelik eylem gerçekleştirmeyi düşündüğünü söylemiştim. Bu fikrinden sonra Yasin ile sizin talimatınız gereği devamlı olarak görüşüyorum ve bu süreçte böyle bir eylemi yaptığı takdirde, hem kendisinin hemde ülkemizin büyük zarar göreceği konusunda işliyorum" dediği ifade edildi.

Bilgi notunda, Tuncel'in, Hayal tarafından gerçekleştirilecek eylem girişiminin önüne geçilmesi için, ilişkili olduğu personel tarafından da yönlendirilip telkin edildiği belirtildi.

hurriyet



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs