Don't panic!* | " /> Don't panic!* | "/>

En Sıcak Konular

Unakıtan: Don't panic!*

10 Ekim 2008 15:43 tsi
Unakıtan: Don't panic!* Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, küresel krizin Türkiye'ye sirayet etmesinden korkanlara, "Don't panic!" dedi. İşte Unakıtan'ın açıkladığı jet tedbirler...

Türk bankalarının en güvenilir bankalar olduğunu belirten Maliye Bakanı Unakıtan, “Bankacıların nefesini bile izliyoruz. Reel sektöre omuz vereceğiz, mali disiplini sıkılaştıracağız. Yurtdışındaki Türk paralarının getirilmesi için çalışma yapıyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, NTV/CNBC-e ortak yayınında tüm dünyayı saran küresel krizin Türkiye’ye etkilerini değerlendirdi. Krizin dünyada her şeyi değiştireceğini belirten Unakıtan, “Batıda yangın bacayı sardı, dalgalı sularda herkes kendi gemisine bakmalı” dedi.
“Türkiye’de tedbir alınmıyor” eleştirilerinin yanlış olduğunu belirten Unakıtan şunları söyledi: “Bankacıların nefesini bile takip ediyoruz, bankacılığımız sağlam. Londra’dan bakınca Türk bankaları en güvenilir bankalardır. Yangın olmayan yere su sıkacak halim yok ya kardeşim. Kendime göre tedbirim nedir, mali disiplini daha da sıkılaştırmamız lazım. 2009 bütçesini çok sıkı bir şekilde hazırlıyoruz. Büyüme rakamında değişiklik olabilir. Bu kriz bizi etkiliyor, büyümemiz daha az olacak. Gelen dalga neler getiriyor? Faizleri yükseltiyor, kredi imkanını kısıtlıyor, büyümeyi azaltıyor. Buna göre tedbir almamız lazım. Geceyarılarına kadar çalışıyoruz. Paniğe kapılmanın alemi yok. Türkiye’nin içinden gelen bir sıkıntı yok.”

HERKES HESABINI İYİ YAPSIN
“Tedbirleri alıyoruz, herkes rahat olsun yatsın demiyorum” diye konuşan Unakıtan vatandaşlara uyarılarda bulundu: “Herkes tedbirli olsun, dövizle borçlanmaya dikkat etsin. Ayağını yorganına göre uzatsın, hesabını iyi yapsın.”

REEL SEKTÖRE UCUZ KREDİ İMKANI GELİYOR
Türkiye’nin hâlâ güvenli bir liman olduğunu ve kaydeden Unakıtan tedbirlere ilişkin olarak şöyle konuştu: “Biz mali disiplinle yetinmeyeceğiz, mali kural getireceğiz. Krizden etkilenecek olan reel sektöre ve orta ve küçük boy işletmelere biz ucuz kredi temin etmek için bütçede çalışma yapıyoruz. Onların kredi erişimine kolaylık sağlayacağız; reel sektöre daha fazla omuz vereceğiz. Yurtdışına çıkmış Türk vatandaşlarına ait paraların Türkiye’ye getirilmesi için adım atılacak. Çalışmalara Maliye olarak başladık; hazırladığımız tasarıyı yakında Bakanlar Kurulu’na sunacağız.”

PİYANGO VE ELEKTRİK ÖZELLEŞTİRMESİ YAPILACAK
Özelleştirme sürecine ilişkin bilgi veren Maliye Bakanı, küresel krize rağmen Milli Piyango’da bu ay ihaleye çıkılacağını, elektrik özelleştirmelerinin de süreceğini söyledi. Unakıtan, Halkbank’ta ise piyasalara göre karar vereceklerini ifade etti.

* Paniğe gerek yok

 



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs