En Sıcak Konular

Babaoğlu istifa etse ne olacak ki?

10 Ekim 2008 15:35 tsi
Babaoğlu istifa etse ne olacak ki? Org. Babaoğlu'nun istifasını isteyenler, yerine geçecek halefinin de aynı turnuvada olduğunu hem de Babaoğlu'ndan daha iyi oyuncu olduğunu biliyorlar mı?

Halefi de o turnuvadaymış!

Köşe yazarları Org. Babaoğlu’nun golf turnuvasına devam etme gerekçelerini ciddi bulmadı. Kimi istifasını isterken, bazıları da paşanın itibarının zedelendiğini kaydetti.

Yılmaz Özdil (HÜRRİYET): ... Turnuvaya 10 golfçü katıldı. Orgeneral 9’uncu oldu. Uçak uçuracağına golf oynuyor. Onu da anca bu kadar oynuyor. İstifa etmesi lazım. Ama etmez. Görev süresinin biteceği Ağustos’a kadar bekleyecek. O gidince, yerine kim gelecek? Harp Akademileri Komutanı... Orgeneral Hasan Aksay. Bak, ondan umutluyum. Çünkü müstakbel Hava Kuvvetleri Komutanımız, aynı turnuvada 5’inci oldu!

Umur Talu (SABAH): Genelkurmay Başkanı ‘golf oynamak isterdim ama Türkiye öyle bir yer değil’ demişken. Lakin, Hava Kuvvetleri üs ve tesislerine, ‘golf sahaları’ yaptırılabilmesi mesele. Tanık askerlerin bildirdiği üzre...

Reha Muhtar (VATAN): Golf gayet asil bir spor. Ancak gördüğüm bu sporu yapanların, gittikleri yeşil araziye uyup ‘arazi olup’ araziden bir türlü dönemedikleridir. ‘Arazi olmak’ deyimi golf için kullanılmasa da, golf için araziye çıkan kolayca arazi olabilmektedir. Operasyonel görevler, cep telefonu kapatmayı, yeşilliklerde delik delik dolaşmayı kaldırmazlar.

Can Ataklı (VATAN): Hain teröristler Aktütün’de karakol basıp 17 askerimizi şehit ederken Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu Antalya’da golf oynuyormuş. General, haberi 2. delik için sıra beklerken öğrenmiş. ...jetler uçarken generalin sporuna devam etmesi hiç hoş olmadı. Keşke tatilini kesip Ankara’ya dönseydi. Yapacağı iş aynı olacaktı belki ama kamuoyu önünde itibarı zedelenmeyecekti.

Ali Bayramoğlu (YENİ ŞAFAK): Kimse orduyu yıpratmaktan söz etmesin. Hukuk devletlerinde düzen böyledir. Yetkililer bu yetkilerinden ötürü sorumludurlar ve hesap verirler. Birileri hesap vermeli.

Fatih Altaylı (HABERTÜRK): Golf Kuvvetleri Komutanlığı... Komutan baskın sırasında golf oynuyor olabilir. Ama baskın sürer, şehitler verilir, operasyonlar yapılırken komutanın golf sopasını elinden bırakmaması en hafif tabiriyle ‘Saygısızlıktır.’

Türkiye golf ülkesi değil

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, göreve geldikten sonra düzenlediği iletişim toplantısının ikinci bölümünde televizyon ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya gelmişti. Toplantıda Hollanda Genelkurmay Başkanı Korgeneral Peter van Uhm ile yaptığı bir konuşmayı aktaran Başbuğ, Hollandalı muhatabının kendisine ‘Boş zamanlarında golf oynadığını’ söylediğini aktardı ve ‘Ben de golf oynamak isterdim ama Türkiye öyle bir ülke değil’ demişti.



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,184 µs